Πάνω από 2.500 πολίτες «καπάρωσαν» 50 τόνους πατάτας!!! 10 & 11 Μαρτίου η διάθεσή τους στην EXPO ATHENS

Ξεπεράστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής Παλλήνης ως προς το βαθμό ανταπόκρισης των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Παλλήνης σε σχέση με την πρωτοβουλία της, να καλέσει πατατοπαραγωγούς από το Νευροκόπι να διαθέσουν μέρος της παραγωγής τους στην τιμή των 28 λεπτών ανά κιλό.

Οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν και κατέθεσαν, είτε ηλεκτρονικά είτε με επίσκεψη τους στο Δημαρχείο σχετική αίτηση, ξεπερνάνε τους 2.500 και το σύνολο της καταγεγραμμένης ζητούμενης ποσότητας, αγγίζει -μέχρι στιγμής- τους 50 τόνους πατάτας!!!

Πρόκειται για αριθμούς που κανείς από τη δημοτική αρχή μπορούσε να διανοηθεί όταν ξεκινούσε πριν τρεις ημέρες η οργάνωση του εγχειρήματος, πολύ δε περισσότερο το μέγεθος της απήχησης που είχε η όλη πρωτοβουλία, τόσο προς τους δημότες του Δήμου Παλλήνης όσο και ευρύτερα στο λεκανοπέδιο Αττικής!

Στο μεταξύ, ο αριθμός των προσερχομένων καθημερινά στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του εργάσιμου χρόνου, είναι ιδιαίτερα μεγάλος με συνέπεια ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Ζούτσος να ζητήσει την υποστήριξη εξυπηρέτησης των πολιτών από υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου.

Συνεπίκουροι σε αυτή τη προσπάθεια και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι παρελάμβαναν τις σχετικές αιτήσεις ή όποτε απαιτούνταν, βοηθούσαν στην συμπλήρωσή τους.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι η πρόνοια της δημοτικής αρχής να συμπεριλάβει στα ζητούμενα στο έντυπο της αίτησης στοιχεία, όπως, αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και Α.Φ.Μ. αποδείχθηκε πέραν του δέοντος σωστή και … αποτελεσματική. Απέτρεψε έναν αριθμό εμπόρων και καταστηματαρχών να ενταχθεί στις λίστες των αιτουμένων, κυρίως εξ αιτίας του Α.Φ.Μ., δεδομένου ότι το εν λόγω στοιχείο όταν αφορά εμπορευόμενους, αναγνωρίζεται από τα πρώτα αριθμητικά ψηφία του.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της δημοτικής αρχής απορρίπτουν όποιες αιτήσεις αναφέρονται σε περισσότερα των 50 κιλών πατάτας, ανά άτομο.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίζουμε εμπορικές δράσεις, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας και για αυτό ήμαστε πολύ προσεκτικοί….» δήλωσε στον «Ν» εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής.

Σε ότι αφορά το χρόνο ….καθόδου των πατατοπαραγωγών από το Νευροκόπι για τη διάθεση της παραγωγής τους, θα είναι το ΣαββατοΚύριακο 10 και 11 Μαρτίου και ως χώρος «συνάντησής» τους με τους καταναλωτές, επιλέχθηκε η EXPO ATHENS στην Ανθούσα –έγιναν πρόσφατα τα κούλουμα του Δήμου Παλλήνης-.

Τέλος, η δημοσιότητα που έτυχε η όντως ρηξικέλευθη πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης ήταν μεγάλη και επαναλαμβανόμενη,  και εκτός των κεντρικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής, αναδείχθηκε από πολλά μέσα της ευρύτερης περιφέρειας της χώρας. (Κρήτη, Πάτρα, Ιωάννινα, κ.α.)

Σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Αθήνας, τόσο στις πρωϊνές εκπομπές τους όσο και στα δελτία ειδήσεων των 8μ.μ., κάλυψαν το θέμα με απευθείας συνδέσεις με το Δημαρχείο Παλλήνης, με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο και τους αντιδημάρχους Ειρήνη Κουνενάκη και Ανδρέα Μαντζώρο –κυρίως ο πρώτος- συνεντευξιαζόμενοι να εκθέτουν τις απόψεις τους και να επεξηγούν το σκεπτικό που υποστηρίζει το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας του Δήμου Παλλήνης.