Συνάντηση Δημοτικής Αρχής & Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων Δήμου Παλλήνης για τη διεύρυνση της αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας

diktio_koinonikis
diktio_koinonikis

Δημοτική αρχή και Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παλλήνης, συναντήθηκαν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, τ.έ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Παλλήνης και σε κλίμα αγαστής συνεργασίας συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις υποστηριζόμενες από το Δήμο Παλλήνης πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα το παιδί.

Στην συνάντηση, η Δημοτική Αρχή είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διεξοδικά τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοθετημένοι φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου, να επισημάνει τις διευρυνόμενες ανάγκες που αναδεικνύονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και παράλληλα, να εξάρει την ευαισθησία που οι ίδιοι επιδεικνύουν στις περιπτώσεις που τα προβλήματα γίνονται ορατά και έκδηλα σε μαθητές και τις οικογένειές τους.

Στην επισήμανση αυτή στάθηκε ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή, προσθέτοντας, ότι

“δεν πρέπει να μείνουν έξω από το δίκτυ της αλληλεγγύης μας όσες οικογένειες τεκμηριώνουν δικαίωμα υποστήριξης και προς την κατεύθυνση αυτή, η πρότασή σας, η υπόδειξή σας, έχουν την πολυτιμότητα τους…”

Η Δημοτική Αρχή προσδιόρισε τη φιλοσοφία της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιείται από το Δήμο Παλλήνης, αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό των εξυπηρετούμενων συμπολιτών μας και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν,

  • το Kοινωνικό Παντοπωλείο,
  • το Κοινωνικό Φαρμακείο,
  • το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο,
  • η Τράπεζα Χρόνου και
  • το Κοινωνικό Φροντιστήριο

ολοκληρώνοντας με μία ακόμη πτυχή που ενσωμάτωσε τα τελευταία δύο χρόνια στον κύκλο των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και η οποία, αν και αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ο Δήμος Παλλήνης προσπαθεί με τις περιορισμένες δυνατότητές του να έχει καλή και σταθερή αποτελεσματικότητα.

Πρόκειται για το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών από το οποίο εξυπηρετείται σημαντικός αριθμός ανασφάλιστων, άπορων και άνεργων συμπολιτών μας, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.
Επικουρικά, το δίκτυο αυτό υποστηρίζεται και από το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕ Αλληλέγγυα» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και τη Μ.Κ.Ο ΔΡΑΣ.Ε.
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Γραφείου Κοινωνικών Εφαρμογών, το οποίο στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και βρίσκεται στη διάθεση της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) για την αντιμετώπιση εξατομικευμένων ή και συλλογικών αναγκών.
Η Δημοτική Αρχή, ευχαρίστησε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παλλήνης για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση που τους απηύθυνε και ιδιαίτερα την Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης κ. Ανδριάνα Δεμέναγα για την φιλοξενία της συνάντησης.