Την Παρασκευή 28 Ιουνίου αρχίζουν οι ψεκασμοί καταπολέμησης κουνουπιών σε όλα τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής μας

koynoypiaI
koynoypiaI

Κάλλιο αργά παρά ποτέ….Ξεκινάει την άλλη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή μας, το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση μιας «μάστιγας» που έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα την καθημερινότητα της κάθε οικογένειας, συνέτεινε στην αύξηση των εστιών κουνουπιών με συνέπεια η αποτελεσματική καταπολέμηση τους να αποτελεί δύσκολο και επίπονο εγχείρημα. Για το λόγο αυτό, στην ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής –υπό την ευθύνη της οποίας γίνεται ο 1ος επίγειος ψεκασμός- σημειώνεται ότι «ότι θα ψεκάζονται και όσες εστίες θα εντοπίζονται στην διάρκεια των εργασιών.»

Στον προγραμματισμό των ψεκασμών συμπεριλαμβάνονται όλες οι περιοχές της ανατολικής Αττικής με έναρξή τους την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013.
Σε ότι αφορά την περιοχή μας θα γίνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, με πρώτη «στόχευση» τα διάσπαρτα ρέματα στις πολεοδομικές ενότητες των όμορων Δήμων.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης επίγειας εφαρμογής σε ότι αφορά τους Δήμους της περιοχής μας, είναι:

Στο Δήμο Παλλήνης την Παρασκευή 28 Ιουνίου

Στα ρέματα της δημοτικής ενότητας Παλλήνης: κεντρικό, Παναγίτσα, Μιχαλινός, Παπαχωράφι, Μάριζα, Βακαλόπουλο,, Κάτω Χαρβάτι και στο ρέμα πλησίον της Λεωφ. Μαραθώνος νοτιοανατολικά του Υ.Φ.Ε.Τ.
Στα ρέματα της δημοτικής ενότητας Γέρακα: Παναγίτσα, Ανθούσας-Γέρακα
Στα ρέματα της δημοτικής ενότητας Ανθούσας: Ανθούσας-Παλλήνης και στο κεντρικό

Στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου την Παρασκευή 28 Ιουνίου

Στα ρέματα της δημοτικής ενότητας Ραφήνας: μεγάλο ρέμα Ραφήνας (από το Πικέρμι έως τη θάλασσα) σημεία (1-10)
Στα ρέματα της δημοτικής ενότητας Πικερμίου: Δασαμάρι, Βαλανάρη (περιοχές 4,5,6) και Πικερμίου (περιοχές 1,2,3)

Στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος την Τρίτη 25 Ιουνίου

koynoypiaIIΣτα ρέματα της δημοτικής ενότητας Σπάτων: 1)ρέμα από οδό Χρ. Μπέκα & Ηλ. Μπερτόλη, 2) ρέμα έως το Αττικό πάρκο 3) περιοχή Βούλια 4) περιοχή ΛΑΚΙΖΑ, 5) θέση Καμίνια Τάφρος ομβρίων, 6) θέση Καμίνια Πύργος Αγ. Δημητρίου, 7) περιφερειακή Οδός Χρ, Μπέκα, 8) οδός Θερμοπυλών θέση ΒΑΡΥΚΟ, 9) θέση ΦΑΓΙΑ.
Στα ρέματα της δημοτικής ενότητας Αρτέμιδος: 1) συλλογή υδάτων Λ. Αρτέμιδος από Γήπεδο έως Αρίωνος, 2) θέση γήπεδο Αρτέμιδας, 3) συλλογή υδάτων Λ. Αρτέμιδος παράλληλα με το πάρκο παραλίας.

Στο Δήμο Παιανίας την Παρασκευή 28 Ιουνίου

Στα ρέματα της δημοτικής Παιανίας: 1) ρέμα Παναγίτσας, 2) ρέμα Νικηταρά έως την οδό Φρειδερίκης, 3) ρέμα Παλαιοπαναγιάς.
Στη δημοτική ενότητα Γλυκών Νερών: 1) ρέμα Φούρεσι.