Ανταπάντηση Μητροπολίτη Νικολάου στο Δήμο Μαρκοπούλου με …γλυκά και τρόφιμα!

Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος

Σχετικά με την απάντηση του Δήμου Μαρκοπούλου σε πρόσφατη εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, αναφορικά με την καύση των νεκρών λάβαμε και δημοσιεύουμε από την ιερά Μητρόπολη, την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με διαφορά λίγων μόλις ωρών, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, ήλθαν σε γνώση μας ηλεκτρονικά μία «επιστολή» και μία «απάντηση», υποσημειούμενες με το όνομα του Δημάρχου Μαρκοπούλου. Ἡ πρώτη γραμμένη με κοσμιότητα και σεβασμό.

Η δεύτερη με σπουδή, φόρτιση, αψυχολόγητο παρορμητισμὸ και αντιπαραθετική διάθεση ξέφυγε σε άδικους και ασεβείς χαρακτηρισμοὺς για το πρόσωπο του επισκόπου μας. Το μόνο σχόλιο που θα μπορούσε κανείς να κάνει κάτω από την παρούσα προκλητὴ ένταση και αδικαιολόγητη οξύτητα είναι:

Ας ρίξουν μια ματιά οι αρμόδιοι του Δήμου στην πρώτη τους επιστολή για να ξαναθυμηθούν το πώς πρέπει να επικοινωνούμε με ευπρέπεια οι άνθρωποι, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και όταν ηρεμήσουν ας ξαναδιαβάσουν την εγκύκλιο μήπως και καταλάβουν τι τελικά λέει ὁ Μητροπολίτης και τι εννοεί.

Η ευθύνη των συγκεκριμένων αποφάσεων δεν ανήκει στην Εκκλησία. Η ευθύνη όμως της εκκλησιαστικής ενημέρωσης του πιστού λαού είναι αποκλειστική του επισκόπου.

Όσο για το αίτημα της συμπαραστάσεως της Μητροπόλεώς μας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, ἡ Μητρόπολή μας ευχαρίστως θα προσφέρει άμεσα 30 κιβώτια με τρόφιμα, 250 λίτρα λάδι, 50 ζευγάρια παιδικά παπούτσια, μπουφανάκια, γλειφιτζούρια, γλυκά και καραμέλες για τα μικρά παιδιά και την προσεχή εβδομάδα 300 κιλά μανταρίνια, 150 κιλά λεμόνια, 100 κιλά πορτοκάλια, επί πλέον των όσων προσφέρουν και οι ενορίες του Δήμου.»