Φωνές αγωνίας των κατοίκων Κάντζας και Αγ. Νικολάου Παλλήνης από τη δράση κακοποιών στοιχείων στις περιοχές τους

Την ανασφάλεια των κατοίκων που διαμένουν στους οικισμούς του Δήμου Παλλήνης, Κάντζα και Άγιο Νικόλαο εξ αιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, εκδηλώνουν με κοινή επιστολή τους προς τις τοπικές και κεντρικές αρχές τα Δ.Σ. των δύο συλλογικών φορέων της περιοχής.

Η επιστολή, πέραν του καταγγελτικού χαρακτήρα της για τα όσα βιώνουν οι πολίτες από την ανεξέλεγκτη δράση αδίστακτων κακοποιών, περιλαμβάνει και κείμενο ψηφίσματος το οποίο συνυπογράφεται από μεγάλο αριθμό κατοίκων των δύο οικισμών και μέσω του οποίου, μεταξύ, άλλων, ζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης να ασχοληθεί με το όλο θέμα και να αναζητηθούν τρόποι και παρεμβάσεις με άμεσο αποτέλεσμα.

Η επιστολή, έχει κοινοποιηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην δημοτική αρχή Παλλήνης και στα μέλη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί με το πλήρες περιεχόμενο της

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ
Κατοίκων Κάντζας – Αγ.Νικολάου Δ.Ε. Παλλήνης
Δήμου Παλλήνης

Κάντζα Παλλήνης, 12.12.2019

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζεται και πάλι αύξηση των ληστειών και διαρρήξεων σε κατοικίες, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παλλήνης, ιδίως στις περιοχές της Κάντζας και του Αγίου Νικολάου.

Το γεγονός έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, για άλλη μία φορά, νιώθουμε τεράστια ανασφάλεια και φόβο όχι μόνον για την περιουσία μας, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των οικογενειών μας, αφού οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να παραβιάσουν τις κατοικίες μας, ακόμη και όταν που βρίσκονται σε αυτές ανήλικοι και ηλικιωμένοι.

Παρά δε το γεγονός ότι ειδοποιούμε άμεσα την αστυνομία, έχοντας καταγράψει τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων των δραστών, διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα αντί να λυθεί, εντείνεται και οι διαρρήκτες κυκλοφορούν ανενόχλητοι, με τα ίδια οχήματα, χωρίς να τους σταματά κανείς.

Θεωρούμε, ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης και η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Γέρακα επέτεινε το πρόβλημα, δεν μπορεί όμως αυτό να συνεπάγεται αδυναμία προστασίας των περιοχών της πόλης μας, από τα αυξανόμενα φαινόμενα εγκληματικότητας και, αδυναμία άμεσης παρέμβασης, όταν αυτά εκδηλώνονται.

Ζητούμε την προστασία της Πολιτείας, γι΄ αυτό και Σας απευθύνουμε την παρούσα κ. Υπουργέ, ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής μας.

Περαιτέρω, όμως, θεωρούμε πως η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα και για το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης. ως όργανο εκλεγμένο από την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την άμεση εισαγωγή του σημαντικού αυτού θέματος προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ζητούμε να συμμετέχουμε, προκειμένου να εκθέσουμε αναλυτικά τις διαστάσεις του τεράστιου αυτού προβλήματος.

Κυρίως, όμως, ζητούμε να ακούσουμε, εκτός από τις απόψεις και τις προτάσεις των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, τα συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο Δήμος Παλλήνης και η Δημοτική Αρχή για την οριστική αντιμετώπιση της κατάστασης, ούτως ώστε να διασφαλισθεί το ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Κάντζας και του Αγ. Νικολάου, αλλά και όλου του δήμου.

Οι υπογράφοντες κάτοικοι