Έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον καθορισμό και την ενσωμάτωση των τελικών παρατηρήσεων επί της μελέτης για το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής Χ. Καλούδη, μελών του παραολυμπιακού κινήματος, του επικεφαλής της μελετητικής ομάδας Κ. Λιόντου και εκπροσώπων της οικογενείας Στ. Μεϊμέτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ποσό 30.000 ευρώ για τη σύνταξη της μελέτης προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ καθώς και της οδοποιίας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που απαιτούνται στην εγκατάσταση, διατίθεται ως χορηγία από την οικογένεια Στ. Μεϊμέτη.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στον κ. Μεϊμέτη για τη δωρεά του στο όνομα και εις μνήμην της μητέρας του, Γιαννούλας Μεϊμέτη.

Η πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη για το σημαντικό αυτό έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί στην περιοχή, θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής και στη ΓΓΑ στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Βασικά χαρακτηριστικά του έργου

Το οικόπεδο έκτασης 65 στρεμμάτων επί του οποίου θα δημιουργηθεί το μεγάλο αυτό αθλητικό έργο, βρίσκεται στη Ραφήνα και συγκεκριμένα επί της οδού Αρίωνος, στα νότια σύνορα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Στο Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο θα υπάρχουν οι ακόλουθες εγκαταστάσεις: Στίβος, κλειστό γυμναστήριο με γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, μπότσια, ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδο 5×5, κολυμβητήριο, ποδηλατόδρομος και ζώνη μελλοντικής χρήσης για γήπεδα τένις και ποδοσφαιρικό γήπεδο 7×7

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 24 εκατ. ευρώ και το κόστος υλοποίησης του θα επιβαρύνει την Περιφέρεια Αττικής.