Πρώτη πολιτική δύναμη και στο Δήμο Παλλήνης ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,39%. Ποιοι εκλέγονται

Πρώτη πολιτική δύναμη στο Δήμο Παλλήνης –όπως και σε όλη την Αττική- αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με 5.339 ψήφους και ποσοστό 23,39%. Πρόκειται για πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ότι αφορά το Δήμο Παλλήνης, δεδομένου ότι για πρώτη φορά από την εποχή της συγκρότησής του σε πολιτικό σχηματικό, διαμορφώνει ανάλογη δυναμική σε Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη.

Στη 2η δεύτερη θέση κατάταξης βρίσκεται το νεοσύστατο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με 2.651 ψήφους και ποσοστό 11,61%, στην τρίτη θέση η «Νέα Δημοκρατία» με 2.380 ψήφους και 10,43%, στην τέταρτη το Κ.Κ.Ε. με 1.850 ψήφους και ποσοστό 8,41% και στην πέμπτη θέση το πάλαι κραταιό στην περιοχή μας ΠΑΣΟΚ με 1.850 ψήφους και ποσοστό 8,11%. Χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδόν απόλυτης εκλογικής καθίζησης του ΠΑΣΟΚ ότι ακολουθείται από την «Χρυσή Αυγή» με μόλις 111 ψήφους διαφορά!

Σε ότι αφορά την τελευταία και τους 1.739 πολίτες του Δήμου Παλλήνης που με την ψήφο τους την ανέδειξαν σε 6η πολιτική δύναμη: ευχής έργον να γνωρίζαμε κάποια στιγμή αν στα αξιολογικά πολιτικά κριτήριά τους ήταν η αποδοχή των καταστατικών – ιδεολογικών αρχών που πρεσβεύει το εν λόγω κόμμα ή λόγοι αντίδρασης προς το «πολιτικό σύστημα» ήταν το κίνητρο που υπαγόρευσε αυτή την επιλογή τους. Θα ήταν ενδιαφέρον να το πληροφορηθούμε και ίσως η ευκαιρία για την απόκτηση αυτής της γνώσης, να δοθεί στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε αξιόλογα επίπεδα κυμάνθηκε στο Δήμο Παλλήνης και η «Δημοκρατική Αριστερά». Πέτυχε το ευκαταφρόνητο ποσοστό 6,66% -1.521 ψήφοι, παρά το γεγονός ότι λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, εμφάνιζε όπως και σε όλη τη χώρα, υψηλότερη δυναμική από αυτή καταγράφηκε στις κάλπες.

Όλες οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις εκπροσωπούνται στο νέο κοινοβούλιο και σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, η οποία εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, εκλέγονται οι εξής:

Από την Νέα Δημοκρατία:

Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας.

Δεν εξελέγησαν -μεταξύ άλλων- : Νίκος Καντερές, Πέτρος Δούκας, και Αθανάσιος Κατσιγιάννης

Από το ΠΑΣΟΚ:

Εκλέγεται η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου

Σε σχεδόν απόσταση «αναπνοής» ακολουθούν οι: Παντελής Ασπραδάκης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Από το ΣΥΡΙΖΑ -πρώτο κόμμα στην περιφέρεια Αττικής με 19,40%-:

Εκλέγονται ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου.

Από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»:

Εκλέγονται: ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και η Ευγενία Αρβανίτη – Πρεβεζάνου.

Από την Δημοκρατική Αριστερά:

Εκλέγεται ο κ. Βασίλης Οικονόμου.

Από το ΚΚΕ:

Επανεκλέγεται ο κ. Ιωάννης Γκιόκας

Από την Χρυσή Αυγή:

Εκλέγεται ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης