Εντυπωσιακή η συγκέντρωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην Παιανία. «Πάμε για ιστορική νίκη»

Σε μια μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, πραγματοποιώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Παιανία. Πάνω από 2.000 πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του μουσείου Βορρέ αλλά και όλους τους εξωτερικούς χώρους. 

Συγκινημένος από την μεγάλη συμμετοχή και την θερμή υποδοχή που του επιφυλάχτηκε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του: «Η Αλλαγή είναι εδώ! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Η πίστη, η ελπίδα, το πάθος για μια καλύτερη πατρίδα, για μια καλύτερη Ανατολική Αττική, είναι εδώ!

“Η Ανατολική Αττική θα έχει και πάλι βουλευτή του ΠΑΣΟΚ”

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι ο προσωπικός μου πήχης σε αυτήν την πορεία. Είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομα μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική. Το μήνυμα σήμερα είναι σαφές. Η Ανατολική Αττική θα έχει και πάλι βουλευτή ή ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, ζητώ την στήριξη σας, αλλά σε μία προσπάθεια συλλογική. Για να μπορέσει η παράταξη να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής».

Όπως τόνισε στη συνέχεια «η ιστορική ώρα της επιστροφής, η ιστορική ώρα της Αλλαγής έφτασε ξανά! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, αποφασισμένο! Χάρη στη Φώφη Γεννηματά! Χάρη στον άνεμο δημοκρατίας 270.000 προοδευτικών πολιτών που σηκώσαμε ένα χρόνο πριν την παράταξη ψηλά. Είμαστε εδώ χάρη σε όλους εσάς που δεν υποστείλατε ποτέ τη σημαία των προοδευτικών ιδεών και αξιών».

“Ανθεκτική Οικονομία και Δίκαιη Κοινωνία”

«Είμαστε η δύναμη ελπίδας που έχει και πάλι ανάγκη ο τόπος. Η παράταξη που και ξέρει και μπορεί να παλέψει ξανά για μία Ανθεκτική Οικονομία, μία Δίκαιη Κοινωνία, μία Πατρίδα Ισχυρή. Με όραμα ξανά, με σχέδιο, με συνέπεια, με ηθική, με φιλότιμο, με αξιοπρέπεια, με αυτά που κάνουν τη διαφορά στην πολιτική» είπε αναφερόμενος στο όραμα του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα.

«Η τοξικότητα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, η πραγματική, η αληθινή ελπίδα έρχεται. Δεν είναι μονόδρομος για την χώρα το δικό τους πολιτικό αδιέξοδο. Υπάρχει άλλος δρόμος! Γιατί πρώτα και πάνω από όλα υπάρχετε εσείς. Εσείς που δεν ακούσατε τις σειρήνες. Εσείς που δεν λυγίσατε.

Εσείς που στις πιο δύσκολες ώρες, τις πιο σκοτεινές ώρες αποδείξατε ότι υπάρχει τιμή, ευθύνη, ότι υπάρχει αξιοπρέπεια στην πολιτική. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εσείς είστε η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε η καρδιά της Παράταξης που χτυπάει ξανά δυνατά. Και αγκαλιάζει όλους όσους διψούν για ένα καλύτερο μέλλον. Όλους όσους στρατεύτηκαν μαζί μας χωρίς όρους, χωρίς ανταλλάγματα για καρέκλες και εξουσία, χωρίς απολίτικες συνδιαλλαγές στις πιο δύσκολες ώρες μας. Όλους αυτούς που δεν ξεπούλησαν τις ιδέες και τη διαδρομή τους για ένα Υπουργείο ή ένα μισθό. Γιατί ΟΧΙ, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!» είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται»

Στη συνέχεια τόνισε με νόημα καταχειροκροτούμενος: «Το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται, αλλά ούτε και κοπιάρεται όπως μπορεί να θέλουν κάποιοι. Και όσο είμαστε εμείς εδώ ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να γίνει τσόντα και υποστύλωμα κανενός».

Αναφερόμενος στο κοινωνικό κλίμα είπε: «Στο χέρι μας είναι να μην συμβιβαστούμε με ένα πολιτικό σύστημα χαμηλών προσδοκιών. Να μιλήσουμε ξανά για το «εμείς» και το «μαζί». Να χτίσουμε και πάλι, λιθαράκι-λιθαράκι, τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

Αυτή είναι η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε. Αυτό είναι το βασικό μου κίνητρο για να ζητήσω την στήριξη σας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το ίδιο και οι τοπικές μας κοινωνίες, το ίδιο και η Ανατολική Αττική Αυτό που δεσμεύομαι προσωπικά απέναντι σας είναι ότι θα παλέψω, θα δουλέψω σκληρά, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ λύσεις για τον τόπο. Με καθαρές θέσεις, με καθαρή στάση, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Αυτή είναι η δική μου αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής».

“Εμείς έχουμε τις αρχές και τις αξίες μας”

Στο κλείσιμο της ομιλίας το αναφέρθηκε και στο προεκλογικό κλίμα των τελευταίων ημερών:

«Αυτοί έχουν τους ολιγάρχες και τα μέσα ενημέρωσης. Εμείς έχουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτοί έχουν τους εντεταλμένους να χειραγωγούν στα τηλεπαράθυρα. Εμείς έχουμε τη δύναμη του ελληνικού λάου. Και με αυτή τη δύναμη τους λέμε ξεκάθαρα: Δεν δίνουμε σε κανέναν λευκή επιταγή. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ή συμπλήρωμα κανενός.

Το ΠΑΣΟΚ θα υπηρετήσει όπως πάντα τον λαό και την πατρίδα, και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες του Τσίπρα και του Μητσοτάκη Πάμε όλοι μαζί με πίστη στη Νίκη. Από τη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Πάμε όλοι μαζί. Με αλληλεγγύη, χωρίς διαχωρισμούς. Μαζί η ανανέωση και η εμπειρία. Όλοι μαζί θα τη δώσουμε. Θα τη δώσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Ανατολικής Αττικής. Σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά που υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες αλλά και διάθεση για προσφορά.

Διάθεση για αλλαγή. Εμείς θα γίνουμε η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.
Εμείς θα σηκώσουμε ξανά την παράταξη, εμείς θα σηκώσουμε ξανά τη χώρα, εμείς θα δώσουμε ξανά ελπίδα στον ελληνικό λαό. Εμείς θα κάνουμε ξανά τους Έλληνες περήφανους».