Έκλεισε για μια εβδομάδα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης εξ αιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού

2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Έκλεισε για μία εβδομάδα εξ αιτίας βεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.

Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι στιγμής Δημοτικό Σχολείο της χώρας -με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας- που αναστέλλεται η λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των τάξεων μέχρι και την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021.

Στις συνέπειες καταγραφής των βεβαιωμένων κρουσμάτων, η άμεση κινητοποίηση μεγάλου αριθμού γονέων του Σχολείου για τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του ιού σε ιδιωτικά εργαστήρια, γεγονός που σε αρκετές περιπτώσεις «σκοντάφτει» στην ανάγκη διάθεσης αρκετών χρημάτων, δεδομένου ότι η ανίχνευση γίνεται σε όλα τα μέλη της κάθε οικογένειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ν», όταν η δημοτική αρχή Παλλήνης ενημερώθηκε για τον αριθμό των κρουσμάτων στο Σχολείο, η απάντηση της ήταν ότι «τα διατεθέντα από το Υπουργείο Εσωτερικών χρήματα για την αντιμετώπιση του covid-19 έχουν τελειώσει…

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας περιέχονται δύο ακόμη Σχολεία στα όρια του Δήμου Παλλήνης με κρούσματα κορωνοϊού. Με απόφαση του, ανεστάλη η λειτουργία των τάξεων στις οποίες βρέθηκαν τα κρούσματα.

Τα δύο Σχολεία, είναι:

4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Δ1 (δ τάξη) από 26/1 έως και 8/2

Ιδιωτικό Δημοτικό Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα Παλλήνης

Ε5 (ε τάξη) από 25/1 έως και 5/2/