Στο Κορωπί, εκδήλωση αφιερωμένη στην Μεσογείτικη παραδοσιακή φορεσιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων μια ξεχωριστή εκδήλωση σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου κατόπιν πρόσκλησης και διοργάνωσης του Προέδρου του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας, δημοτικού συμβούλου, Κωνσταντίνου Κωνσταντάρα.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν παραδοσιακές φορεσιές με ιδιαίτερη έμφαση στη φορεσιά της Μεσογείτισσας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης παρέστη στην εκδήλωση και αφού ευχαρίστησε τόσο το Λύκειο Ελληνίδων όσο και το 5ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου για την διοργάνωση εξήρε το διαχρονικό έργο του Λυκείου Ελληνίδων και τη ιδιαίτερη σημασία του για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κορωπίου.

Ο κ. Κωνσταντάρας με την σειρά του ευχαρίστησε την κα Αντωνία Ιωακειμίδου, Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, τα μέλη που ήρθαν και χόρεψαν παρουσιάζοντας τις παραδοσιακές στολές τους καθώς και το 5ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου και τους μαθητές της έκτης τάξης για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Κλείνοντας την εκδήλωση σημείωσε, πως σκοπός τόσο του ίδιου ως Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Κ όσο και της δημοτικής αρχής είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με ιστορικά σωματεία και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

Η καλλιτεχνική και πολιτιστική συμβολή τους εμπλουτίζουν την καθημερινότητα των πολιτών διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορική μας μνήμη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η δημοτική σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Κ, Αγγελική Μαρκαντώνη.