Ειρήνη Κουνενάκη προς Δήμαρχο Παλλήνης: οφείλετε μια συγνώμη στους δημότες της πόλης!

Η εικόνα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Παλλήνης μετά την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας.

Στην ομιλία του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με την πυρκαγιά της 19ης και 20ης Ιουλίου 2022 στο Δήμο Παλλήνης, αναφέρεται με προσωπική ανακοίνωση της, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ειρήνη Κουνενάκη, κατηγορώντας τον για “συνειδητή παραπλάνηση των δημοτών” για τον τρόπο και το ύφος που επέλεξε να απολογηθεί για τις ευθύνες του.  

Η ανακοίνωση της κ. Ε. Κουνενάκη

“Ανάλγητοι και αλαζόνες

Σε μια συνεδρίαση ντροπής την οποία, εξ ολοκλήρου πιστώνεται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Σμέρος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, επέλεξαν σε ώρες που η μυρωδιά της καμένης γης από το ένα άκρο του Δήμου μας μέχρι το άλλο, δεν είχε ακόμη «στεγνώσει», να επιδοθούν σε μια συνειδητή και προκλητική παραπλάνηση των δημοτών για όλα όσα συνέβησαν την εφιαλτική νύχτα της Τρίτης 19 προς την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022.

Μίλησαν σαν να μη έχουν καμία ευθύνη για την πρόληψη και τη διαχείριση της φωτιάς.

Σαν να μη είχαν οι ίδιοι την ευθύνη για το ανύπαρκτο σχέδιο πολιτικής προστασίας για το οποίο μας βεβαίωναν με αλαζονικό τρόπο, ότι υπάρχει! (Μόλις, χθες, ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι πρόσφατα ανατέθηκε σε μελετητή, η σύνταξη Σχεδίου πολιτικής προστασίας).

Σαν να μη είχαν αυτοί την ευθύνη διοίκησης του Δήμου και πως κάποιοι άλλοι, όχι οι ίδιοι, βαρύνονται για τους κλειδωμένους κρουνούς στην Ανθούσα, για την ανυπαρξία κρουνών στον Γέρακα, στη Νέα Παλληνη, στη Μαριζα, για την εγκληματική αδιαφορία τους να εξοπλίσουν με γεννήτριες ρεύματος τα αντλιοστάσια νερού της πόλης (σταμάτησε η παροχή νερού, μόλις σταμάτησε η παροχή ρεύματος) , για την επιμονή τους να μην εφοδιαστεί ο Δήμος με 2η και 3η υδροφόρα με το επιχείρημα ότι τα αποθεματικά μας προορίζονται για άλλα έργα!

Σαν να μη ήταν αυτοί που αδιαφόρησαν για τα εκατοντάδες χορταριασμένα οικόπεδα της πόλης για τα οποία, μας διαβεβαιώναν, ότι ο Δήμος θα επιβάλλει πρόστιμα για να τους εξαναγκάσουν να συμμορφωθούν.

Σαν να μη ήταν αυτοί που με την ανευθυνότητα τους, αρκέστηκαν στην αποστολή στερεότυπων επιστολών στην Περιφέρεια Αττικής για τον καθαρισμό των ρεμάτων, αντί, να καταγγείλουν την εγκληματική παράλειψη της, πιέζοντας με κάθε τρόπο και μέσο για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της!

Για όλα αυτά και πολλά ακόμη, όφειλαν να ζητήσουν, χθες, ταπεινά συγγνώμη από τους Δημότες!

Δεν το έκαναν…!

Ούτε ανέλαβαν ευθύνη, ούτε απέδωσαν ευθύνη. Επιτυχής εκκένωση, μεγάλος αριθμός αστυνομικών, επαρκής αριθμός πυροσβεστών, ευήκοα ωτα Υπουργών. Αυτά είπε και υποστήριξε ο κ. Δήμαρχος!

Ούτε διάθεση ν ακούσουν προτάσεις για την ανακούφιση και την επίσπευση της αποκατάστασης των πληγέντων. Ούτε διάθεση να δημιουργήσουν Γραφείο Πυρόπληκτων προκειμένου να καταγραφούν και αντιμετωπιστούν τα ιδιαίτερα θέματα της περιοχής μας, όπως οι αποζημιώσεις για τις εκτός σχεδίου περιοχές και για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Προφανώς, η αλαζονεία, η έπαρση και η αμετροέπεια, δεν τους επιτρέπουν να συναισθανθούν τις ευθύνες και τις παραλείψεις τους.”