Προς διακοπή λειτουργίας οδεύει το Ειδικό Οικοτροφείο Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Άγιοι Ανάργυροι» στην Παλλήνη εξ αιτίας οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Ποσό περίπου 300.000 € οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στο πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» που βρίσκεται στην Παλλήνη, με συνέπεια να κινδυνεύει με άμεση διακοπή η λειτουργία του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα 52 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down και πολλαπλές αναπηρίες και κατ΄ακολουθία για τους 35 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους ασθενείς, τους γονείς και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, σημειώνει ότι ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, ολοένα και περισσότερα Ιδρύματα, θα βρεθούν αντιμέτωπα με το λουκέτο. Απαιτεί: Άμεση καταβολή των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ. Άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Άμεση και πλήρης επαναλειτουργία των φορέων που παραμένουν κλειστοί ή υπολειτουργούν. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και Ειδικής Αγωγής. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.).