Δύο διαβεβαιώσεις πήρε η κ. Ραχήλ Μακρή από την υφ. Προστασίας: “24ωρη περιπολία στην Παλλήνη” & υποστήριξη στις Δημοτικές Εκλογές!

Την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου επισκέφθηκε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “άλλη Πόλη” και υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Ραχήλ Μακρή και της έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος Παλλήνης με την εκ μέρους της επισήμανση, ότι είναι ο κύριος λόγος της εγκληματικότητας που παρατηρείται στα διοικητικά όρια του Δήμου.Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κ. Ρ. Μακρή, η υφυπουργός την διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί από κοινού με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εποπτεύει, το ενδεχόμενο καθιέρωσης 24ωρης περιπολίας στο Δήμο Παλλήνης.

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της κ. Ρ. Μακρή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο “Νεολόγος” παρέλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δελτίο τύπου της κ. Κατ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου με την ιδιότητα της Προέδρου της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) σύμφωνα με το οποίο “η ίδια καθώς και η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος Ν.Ε.Ο. αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν για τις Δημοτικές εκλογές την υποψηφιότητα της πρώην Βουλευτού Ραχήλ Μακρή για την Δημαρχία Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης.(ο προσδιορισμός της Δημαρχίας ανήκει στους συντάκτες του δελτίου τύπου.)

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, επικροτείται το έργο της κ. Ραχήλ Μακρή για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε επί μια τριετία χωρίς παρωπίδες και ιδεολογικούς διαχωρισμούς” καθώς και για “το όραμα και τις προγραμματικές θέσεις της” οι οποίες  -κατά τα λεγόμενα των συντακτών του Δ.Τ- “υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης.”

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νέας Ελληνικής Ορμής (θα το βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ν.Ε.Ο. / ΕΔΩ

“Ανακοίνωση του ΝΕΟ για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, συνεδρίασαν σήμερα με θέμα τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι για την ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου, τον οποίο μπορεί και πρέπει να επιτελεί η Αυτοδιοίκηση, χρειάζεται ένα νέο μοντέλο Διοίκησης, με Όραμα, Προοπτική και με γνώμονα τον Διάλογο και την Διαφάνεια στο Δημόσιο βίο.

Κατόπιν αυτών, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει για τις Δημοτικές εκλογές την υποψηφιότητα της πρώην Βουλευτού Ραχήλ Μακρή για την Δημαρχία Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης.

Με συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο, επί μία τριετία, υπέρ των πολιτών, χωρίς παρωπίδες και ιδεολογικούς διαχωρισμούς, το όραμα και οι προγραμματικές θέσεις της Ραχήλ Μακρή και του συνδυασμού «Άλλη Πόλη», υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Ανθούσας-Γέρακα-Παλλήνης.”

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση της κ. Κατ. Παπακώστα σε σχέση με την πολιτική υποστήριξη που παρέχει η ίδια και το προσωποπαγές κόμμα της στην υποψηφιότητα της κ. Ρ. Μακρή, προκάλεσε αντιδράσεις στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε αριθμό βουλευτών του κόμματος με κύριο επιχείρημα, ότι “η κ. υφυπουργός όφειλε να θυμάται ότι διαχειρίζεται τα καθήκοντα της με εντολή του κόμματος που υποστηρίζει την κυβέρνηση και όχι με εντολή του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε το 2015.“(Ν.Δ.)

Κατά συνέπεια –αναφέρουν τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- η κ. Κ. Παπακώστα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική απέναντι σε άτομα τα οποία έχουν μέχρι και σήμερα επιδοθεί σε δημόσιες, ακαρίες ύβρεις κατά της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, ειδικά κατά του προσώπου του πρωθυπουργού και να μην απονέμει χρίσματα με βάση καιροσκοπικά και μόνο κριτήρια…”