Δημοτ. Παράταξη, ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας: «Με αποθεματικό 5.700.000 € ο Δήμος Παλλήνης αρνείται την αλληλεγγύη στις ευάλωτες ομάδες»

(Δελτίο Τύπου της Δημοτικής παράταξης Παλλήνης, ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας) Ο Δήμος Παλλήνης, όφειλε και μπορούσε να το είχε πράξει, ιδιαίτερα, όταν σε καιρούς κρίσης, καυχιέται για ένα αποθεματικό της τάξης των 5.700.000 €.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ως κοινωνία, λόγω της πανδημίας, η στάση που καθένας διαλέγει να κρατήσει απέναντι στα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, έχει καταλυτικό ρόλο.

Δε φανταζόμαστε μια κοινωνία που κλείνει τα μάτια μπροστά σε τόσο μεγάλα και συχνά δραματικά που συμβαίνουν δίπλα μας. Οι οικογένειες που δοκιμάζονται βρίσκονται δίπλα μας, είναι οι γείτονές μας.

Δοκιμάζονται με τα προβλήματα ανεργίας και αναστολής εργασίας, με τον -αναγκαστικό- εγκλεισμό, με τις δόσεις δανείων να τρέχουν, με τα παιδιά που προσπαθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα από τις οθόνες υπολογιστών, κινητών, η καθόλου.

“Δεν αρκούν τα στοιχειώδη…”

Προσπαθούμε καιρό τώρα να πείσουμε την διοίκηση του Δήμου Παλλήνης, πως ΔΕΝ αρκούν τα στοιχειώδη που γίνονται για να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας και που διαρκών επιδεινώνονται.

Χρειάζονται πρωτοβουλίες, και κυρίως συστηματική προσπάθεια, για την ενεργοποίηση όλων των δομών και δυνατοτήτων που υπάρχουν, για να ληφθούν έγκαιρα τα καλύτερα μέτρα στήριξής αυτών που το χρειάζονται.

Προσπαθήσαμε μέσω κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Πλήρης άρνηση και απαξίωση ήταν η «δημιουργική» αντιμετώπιση τους. Αντί ο Δήμος Παλλήνης να είναι ο πρωταγωνιστής διεκδικήσεων, παρακολουθεί άμοιρος και άβουλος όσα μέτρα ανακοινώνει η πολιτεία και πέραν αυτού το απόλυτο κενό.
Οι επιπτώσεις της νέας φτωχοποίησης είναι ήδη εμφανείς στα σχολεία του Δήμου μας. Όποιος αρνείται να το δει εθελοτυφλεί.

Δίκτυο αλληλεγγύης

Η Δημοτική Παράταξης ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ξεκινάει τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, για την ουσιαστική στήριξη όσων πλήττονται.

Οι δυσκολίες λόγω των συνθηκών είναι μεγάλες και εμποδίζουν την επικοινωνία, αλλά η προσπάθεια μας είναι μονόδρομος.

Μια από την πρώτες φροντίδες μας είναι η πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση χωρίς προσκόμματα και δυσκολίες.
Προσπαθούμε να καταγράψουμε τις ανάγκες των μαθητών σε tablet και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ήδη, διαθέσαμε ήδη 10 tablet σε μαθητές δημοτικών σχολείων που είχαν ανάγκη. Γνωρίζουμε πως οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με την εξασφάλιση πρόσβασης στο διαδίκτυο καθώς και τα προβλήματα σε οικογένειες με περισσότερα παιδιά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την κάλυψη των αναγκών, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σ αυτήν την προσπάθεια, είναι σημαντική η ανταπόκριση όλης της κοινωνίας.

Προσκλητήριο εγρήγορσης

Σας καλούμε μαζί να καταγράψουμε τις πάσης φύσεως ανάγκες, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας (εξοπλισμός, τρόφιμα, ρούχα) ως πρώτο μέτρο για να υπάρχει μια όσο το δυνατόν πλήρης εικόνα της πραγματικής κατάστασης και στη συνέχεια να οργανώσουμε τις δράσεις μας.

Ο Δήμος Παλλήνης, όφειλε και μπορούσε να το είχε πράξει, ιδιαίτερα, όταν σε καιρούς κρίσης, καυχιέται για ένα αποθεματικό της τάξης των 5.700.000 €

Τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος Παλλήνης

Θα μπορούσε και να είχε καταγράψει και να είχε καλύψει ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είχε φροντίσει για την παροχή καθημερινής σίτισης στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας αλλά και στην κάλυψη όλων των αναγκών των μαθητών και μαθητριών που οικονομικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τηλεκπαιδευσης, αντί να κάνει αποψίλωση μέσα στο χειμώνα.

Ίσως επειδή οι δαπάνες αυτές, δε θα είναι αρκετά φανταχτερές για φωτογράφιση. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο που ελπίζουμε να είναι χρήσιμο στην κοινωνία. Εκείνοι ας δικαιολογήσουν στάση και συμπεριφορά στους δημότες

“Να δημιουργήσουμε αλυσίδα αλληλεγγύης”

Σας καλούμε, και αυτήν τη φορά, να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στην πόλης μας. Αιρετοί, εθελοντές δημότες, επιχειρήσεις. Μια δυνατή αλυσίδα αλληλεγγύης.

Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο και απροστάτευτο.

Στοιχεία επικοινωνίας: info@emeiipolimas.gr και Ειρήνη Κουνενάκη 6936931181 & Στέλλα Γκλιάνα 6979981264