Η βραδινή καταιγίδα προκάλεσε πλήθος προβλημάτων σε δρόμους και υπόγειους χώρους κατοικιών

Χαλάζι

Πολλές και σοβαρές οι ζημίες που προκλήθηκαν σε κατοικίες και καταστήματα από την βραδινή καταιγίδα με έντονο χαλάζι στην ανατολική Αττική. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που εδρεύει στην Παλλήνη δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και σε αρκετές περιπτώσεις κλήσεις για επείγουσες παρεμβάσεις της, χωρίς να είναι σε θέση να ανταποκριθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτημάτων. 

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Μαραθώνος, Λαυρίου και Σπάτων διεξάγεται μέχρι και αυτή την ώρα (11:30 μ.μ.) με ιδιαίτερες δυσκολίες και πολλά απρόοπτα εξ αιτίας της αδυναμίας απορροής του μεγάλου όγκου των όμβριων υδάτων που σε πολλές περιπτώσεις σχηματίζουν απροσπέλαστες μικρές λίμνες.

Σε μεγάλο αριθμό κατοικιών αλλά και πολυκατοικιών κυρίως στις περιοχές Παλλήνης και Παιανίας σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες υπόγειων χώρων και σε επικλινείς χώρους στάθμευσης -σε μία περίπτωση, στην κάτω Μπαλάνα Δήμου Παλλήνης, το νερό κάλυψε το σταθμευμένο αυτοκίνητο!

Στην Παιανία, εκφράστηκαν πολλά παράπονα από δημότες οι οποίοι εξ αιτίας της αργοπορίας ανταπόκρισης της Πυροσβεστικής, στράφηκαν στο Δήμο Παιανίας για να ζητήσουν βοήθεια για δρόμους στους οποίους τα ρέοντα όμβρια νερά είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς τα σπίτια τους.

.Δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με κανένα!

Επίσης, αναφέρθηκαν πλημμύρες υπόγειων χώρων πολυκατοικιών στο Γέρακα, στην Παλλήνη  και στην Κάντζα με το νερό να φτάνει σε ύψος το μισό μέτρο.