Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Γ. Μαγκαφώσης. Άμεση & καυστική η αντίδραση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου

Νέο πλήγμα στην συνοχή της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γ. Χριστόπουλου. Ο κ. Ιωάννης Μαγκαφώσης, (φωτογρ.) δημοτικός σύμβουλος προερχόμενος από την δημοτική ενότητα Πικερμίου και επί κοινοτικής αρχής Θανάση Αδαμόπουλου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου, επικύρωσε και τυπικά την «έξοδο» του από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2012 γνωστοποίησε εγγράφως την απόφαση αποχώρησής του από την παράταξη της πλειοψηφίας και την πρόθεσή του να ασκεί εφεξής τα καθήκοντά του στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Η απόφαση του κ. Ι. Μαγκαφώση δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» δεδομένου ότι από τις πρώτες εβδομάδες θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, επέλεξε να διατυπώνει σε κάθε ευκαιρία την δυσφορία του για την μη τοποθέτησή του σε θέση αντιδημάρχου και μάλιστα σε αρκετές ψηφοφορίες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, να διαφοροποιείται προς τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής.

Αποκορύφωμα της γενικότερης στάσης του του κ. Ι. Μαγκαφώση έναντι του Δημάρχου, οι δηλώσεις στις 30 Μαρτίου 2012 –τέσσερις ημέρες μετά την αποπομπή της αντιδημάρχου κ. Ηλέκτρας Παπαδημητρίου, προερχόμενη και αυτή από το Πικέρμι- στις οποίες και παραπέμπει προκειμένου να «κατανοηθούν» οι λόγοι που τον «ώθησαν»» στην ανεξαρτητοποίηση του.

Η αντίδραση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου

Άμεση, καυστική και υπαινικτική ήταν η αντίδραση του Δημάρχου κ. Γ. Χριστόπουλου στην απόφαση του κ. Γ. Μαγκαφώση να θέσει εαυτόν εκτός παράταξης. Στην έγγραφη δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «οι προσωπικές φιλοδοξίες και η ανεκπλήρωτη επιθυμία του κου Μαγκαφώση να γίνει Αντιδήμαρχος, είναι η αιτία της χθεσινής ανεξαρτητοποίησης του αλλά και της ιδιόρρυθμης πολιτικής του συμπεριφοράς το προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο…»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου:

“Τον Νοέμβριο του 2010 οι δημότες της Ραφήνας και του Πικερμίου έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρή λαϊκή εντολή στο Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο και σε όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, να πάνε τον τόπο μπροστά και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που παρουσίασαν.

Οι πολίτες έδωσαν εντολή σε όσους εξελέγησαν σε θέσεις ευθύνης, να υπηρετήσουν πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου κι όχι να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Αυτή την εντολή κάποιοι, δυστυχώς, την περιφρονούν επιλέγοντας να βάλουν πάνω από τους πολίτες, τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες και η ανεκπλήρωτη επιθυμία του κου Μαγκαφώση να γίνει Αντιδήμαρχος, είναι η αιτία της χθεσινής ανεξαρτητοποίησης του αλλά και της ιδιόρρυθμης πολιτικής του συμπεριφοράς το προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Ο πολιτικός πολιτισμός που πρέπει να διακρίνει όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας περίοδο, επιβάλλει στον κ. Μαγκαφώση εφόσον διαφωνεί με τη σημερινή Διοίκηση με το ψηφοδέλτιο της οποίας εξελέγη, να ακολουθήσει τον έντιμο δρόμο της παραίτησης από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Ο κ. Μαγκαφώσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι δεν εξελέγη ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά ως μέλος μιας Δημοτικής Παράταξης. Για να μπορεί λοιπόν να κοιτά στα μάτια όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, με σκοπό να τους εκπροσωπεί ως μέλος της ομάδας της σημερινής Διοίκησης, οφείλει να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος.

Η παραίτηση αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη αυτοσεβασμού. Αυτό επιβάλλει η εντιμότητα και ο σεβασμός στην λαϊκή εντολή.»