Ο Δήμαρχος κ. Γ. Χριστόπουλος, απομάκρυνε την αντιδήμαρχο Πικερμίου & διέγραψε δημοτικό σύμβουλο του

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, της Πέμπτης 22 Μαρτίου 2012, επισκιάστηκε από το βάρος μιας «κληρονομιάς» που ελέω Καλλικράτη, μεταβιβάστηκε την 1/1/2011 στην δημοτική αρχή του κ. Γ. Χριστόπουλου.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 156 στρεμμάτων στο Ντράφι.

Ο Συνεταιρισμός «Ο ΠΑΝ» θεωρεί ότι η έκταση γης είναι δική του, ενώ ένας μεγάλος αριθμός πολιτών του Πικερμίου, την χαρακτηρίζει δημοτική περιουσία, ως περιοχή που ανήκει σε όλους τους δημότες.

Η επίμαχη συζήτηση στην συγκεκριμένη συνεδρίαση,

 • Είχε: πάθος, ένταση, λεκτικούς διαξιφισμούς, ευθεία αλληλοαμφισβήτηση και υπαινικτικούς αφορισμούς.
 • θύμισε: συνεδριάσεις του αλήστου μνήμης Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου για το ίδιο θέμα.
 • προκάλεσε: τον οξύτατο διαξιφισμό μεταξύ δύο συμβούλων της συμπολίτευσης.
 • οδήγησε: την αντίδημαρχο Πικερμίου κ. Ηλέκτρα Παπαδημητρίου να καταψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής!
 • δρομολόγησε: την απομάκρυνση της αντιδημάρχου κ. Ηλέκτρας Παπαδημητρίου.
 • κατέληξε: στην διαγραφή του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Τάκη Κουζή, που είχε εκλεχθεί με την υποστήριξη της «Δημοκρατικής Αριστεράς»
 • αποδυνάμωσε πολιτικά τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι ο πολιτικός σχηματισμός της «Δημοκρατικής Αριστεράς» που συνέδραμε στην εκλογική νίκη του απέσυρε την εμπιστοσύνη του.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ως αφετηρία τους, το 18ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. για τα 156 στρέμματα γης και κατά τα φαινόμενα θα υπάρξει συνέχεια, αφού οι τριγμοί που έχουν εκατέρωθεν προκληθεί, «απαιτούν» προσπάθεια για να «απορροφηθούν».

Σε ότι αφορά τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τάκη Κουζή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής,

 • «αιτία της αποπομπής του είναι η απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι σε συνάδελφό του. (Σ.Σ. εννοεί την κ. Ηλ. Παπαδημητρίου) Συμπεριφορά που δε συνάδει ούτε με τις αρχές και τις αξίες του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη, αλλά ούτε και με το ήθος και τη συμπεριφορά του κόμματος και της πολιτικής ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας ο κ. Κουζής αποτελεί μέλος. Ο Συνδυασμός Δημοτική Αλλαγή τιμά και σέβεται τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές και πρακτικές σαν αυτές που ακολουθεί ο κ. Κουζής.»

Για την κ. Η. Παπαδημητρίου: (προέρχεται από την δημοτική ενότητα Πικερμίου):

 • «με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου κ. Γιώργου Χριστόπουλου, η Αντιδήμαρχος Πικερμίου κα Ηλέκτρα Παπαδημητρίου απαλλάσσεται από τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που της είχαν ανατεθεί.
 • Αιτία, η διαφοροποίηση και η αρνητική ψήφος της τέως Αντιδημάρχου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε απόφαση της πλειοψηφίας που αφορούσε ζήτημα ύψιστης σημασίας, σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του Δήμου σε έκταση εντός των ορίων του, η κυριότητα της οποίας αμφισβητείται.
 • Η θέση της τέως Αντιδημάρχου θα παραμείνει κενή και οι αρμοδιότητές της θα ανατεθούν με νέα απόφαση του Δημάρχου Γ. Χριστόπουλου.»

Περισσότερα για την επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου καθώς και η αναγγελία ανάκλησης της εμπιστοσύνης προς τη δημοτική αρχή από τον πολιτικό σχηματισμό της «Δημοκρατικής Αριστεράς» -μέσω της καταγγελτικής αναφοράς του κ. Τάκη Κουζή- στην αμέσως επόμενη ανάρτηση.