Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην βόρεια γειτονιά του Γέρακα

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στο τμήμα της βόρειας γειτονιάς Γέρακα που περικλείεται από τους δρόμους,

Αριστογείτονος, Μιλτιάδου, Λεωνίδα, Πίνδου, Μελίτωνα, Βοΐου, Αγίου Νεκταρίου, Αριστείδου, Γκιώνας, Παναχαϊκού και Μιλτιάδου.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην μελέτη, κάθε τμήμα ολοκλήρωσης του δικτύου θα συνδέεται με τον αγωγό εξόδου ακαθάρτων της κάθε οικοδομής με συνέπεια ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου να είναι προβλέψιμος.

Στην τοπογραφική κάτοψη το υπό κατασκευή δίκτυο ακαθάρτων υδάτων στη βόρεια γειτονιά του Γέρακα. Το έργο κατασκευάζεται  στους δρόμους που περικλείονται από την μπλε γραμμή.

alt

Το έργο ξεκινάει σε μία εποχή που οι οικονομικές αντοχές του Δήμου Παλλήνης είναι ιδιαίτερα εξασθενημένες –παράλληλα με την συνεχιζόμενη δέσμευση ποσού ύψους 4 εκατ. € από την εταιρεία REDS εξ αιτίας οφειλής του Δήμου Παλλήνης με αφετηρία της, την εποχή της δημοτικής αρχής του κ. Σπ. Κωνσταντά- και εύλογα, το τεχνικό πρόγραμμα υλοποιείται με ιδιαίτερες δυσκολίες, εν τούτοις, οι παρεμβάσεις σε επίπεδο ανάπτυξης συνεχίζονται απρόσκοπτα και μέχρι στιγμής, έστω και με επιβραδύνσεις φτάνουν ως την ολοκλήρωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, το έργο της αποχέτευσης τείνει να καλύψει ένα μεγάλο τμήμα της δημοτικής ενότητας Γέρακα και θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι η υλοποίησή του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιμονή των δύο τελευταίων Δημάρχων Γέρακα, του Γιάννη Παπαδογεωργάκη και του Θανάση Ζούτσου –σημερινού Δημάρχου του ενιαίου Δήμου-.