Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης ο κ. Δημ. Γιαννουσόπουλος

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης για τους επόμενους 16 μήνες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, εξελέγη ο κ. Δημήτριος Γιαννουσόπουλος με την υποστήριξη 27 Δημοτικών Συμβούλων από τους 31 που συμμετείχαν στην μυστική ψηφοφορία.

Η υποψηφιότητα του κ. Δ. Γιαννουσόπουλου υποδείχθηκε από το Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο στην διάρκεια της ενδοπαραταξιακής συνεδρίασης του Σαββάτου και εκ του αποτελέσματος η επιλογή αποδείχθηκε σωστή.

Ο νέος πρόεδρος διαδέχεται τον κ. Άγγελο Λιακόπουλο, είναι γιατρός στο επάγγελμα, ζει στην Παλλήνη από το 1994 και διακρίνεται για την διαλλακτικότητα της συγκρότησής του και το ήθος του. Προέρχεται από τη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης και στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 κατέλαβε την έβδομη θέση στη σειρά κατάταξης των επιτυχόντων με 543 σταυρούς.

Ο κ. Δημ. Γιαννουσόπουλος ανέλαβε τα καθήκοντα του αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και αναφερόμενος στην εκλογή του, ευχαρίστησε κατ΄αρχήν το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε και στην συνέχεια το Σώμα του Συμβουλίου για την τιμή που του επιφύλαξαν με την υπερψήφισή του.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νεκτ. Καλαϊτζής και για τη θέση του Γραμματέα η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βασιλική Νούτσου.

Της εκλογής του Προέδρου ακολούθησαν μυστικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις οποίες, ψήφισαν οι 32 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι.-απουσίαζε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Βελιώτης-

Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν

  • Ως τακτικά Μέλη: Γαβράς Νικόλαος 29, Αβαρκιώτης Φώτιος 29, Μερτζάνος Γεώργιος 28, Μαντζώρος Ανδρέας 28, Βίτσιος Αριστείδης 26, Κουτσικούρης Τριαντ. 25, Δημόπουλος Ιωάννης 24 και Καρκούλιας Δημήτριος 23
  • Ως αναπληρωματικά Μέλη: Μερτύρης Παναγιώτης 29, Λιακόπουλος Άγγελος 29, Δρούγκας Σταύρος 27, Καρράς Δημήτριος 26 και Μήλας Κων/νος 18

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

  • Ως Τακτικά Μέλη: Νούτσου Βασιλική 30, Λιακόπουλος Άγγελος 28, Καραγιάννης Γρηγόριος 28, Μερτύρης Παναγιώτης 28, Δάρα-Πράπα Θεοδώρα 26, Δρούγκας Σταύρος 25, Κουνενάκη Ειρήνη 23 και Μήλας Κων/νος 17
  • Ως αναπληρωματικά Μέλη: Μερτζάνος Γεώργιος 27, Σταματίου Θεόδωρος 27, Βασιλόπουλος Αργύριος 26, Καλαντζής Νεκτάριος 26 και Χειλά Καλλιόπη 24

Επισημάνσεις:

Ο κ. Νίκος Γαβράς απείχε των ψηφοφοριών για την εκλογή Προεδρείου.

Στην ψηφοφορία εκλογής προέδρου υπήρξε ένα λευκό και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

• Όλοι οι υποψήφιοι που προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας υποδείχθηκαν-προτάθηκαν από το Δήμαρχο κ. Αθαν. Ζούτσο.

Αριθμός τουλάχιστον 4 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας απέφυγε να συνταχθεί με την πρόταση του Δημάρχου επί συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων με χαρακτηριστικότερη αυτή της κ. Ειρήνης Κουνενάκη.

Στα αμέσως επόμενα 24ωρα –ενδεχομένως και εντός της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου- αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των κατ αρχήν πέντε αντιδημάρχων.

• Ο κ. Παναγιώτης Λάκκος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, στην ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιο μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η πρόταση του απορρίφθηκε ομόφωνα.