Σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, η κοινωνία της Παλλήνης ξεπροβόδισε τα 2 αδέλφια στην στερνή κατοικία τους

Σε βαρύ πένθος, η κοινωνία της Παλλήνης ξεπροβόδισε στο τελευταίο ταξίδι τους τα δύο αδέλφια 13 και 15 ετών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας, βόρεια της Έσσης, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου 2012 ενώπιον μεγάλου αριθμού μαθητών και καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Κάντζας στο οποίο φοιτούσαν τα αδέλφια και πλήθους φίλων, γνωστών αλλά και άγνωστων προς την οικογένεια πολιτών, οι οποίοι, σοκαρισμένοι από τον αναπάντεχο χαμό των δύο νέων παιδιών έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στην τραγική μάνα που ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αν ζει σε όνειρο ή αν είναι αλήθεια το κακό που τη βρήκε…

Τα λόγια αποχαιρετισμού των παιδιών εκφωνήθηκαν από καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης και ήταν αυτά που κορύφωσαν τη βαθιά συγκίνηση κυρίως των συμμαθητών και καθηγητών του Τιμ και του Φαμπιάν.

Στην εξόδιο ακολουθία, το Δήμο Παλλήνης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος, μεταφέροντας στη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών τα συλλυπητήρια των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Κατά παράκληση της μητέρας, αντί στεφάνων στη μνήμη των παιδιών της, ζητήθηκε να ενισχυθεί το ταμείο του Σχολείου για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Νεότερα στοιχεία για τις συνθήκες του τροχαίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που είδαν τη δημοσιότητα σε τοπικά γερμανικά μέσα αναφορικά με τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, ως αιτία πρόκλησης του φέρεται ένα σκυλί το οποίο αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε στη μέση του αυτοκινητόδρομου Β253 στο χωριό Löhlbach της Έσσης.

Ο 66χρονος οδηγός –παππούς από τη μητέρα των δύο παιδιών- στην προσπάθειά του να αποφύγει το ζώο επιχείρησε ελιγμό ο οποίος σε συνδυασμό με την απότομη στροφή που είχε στο σημείο εκείνο ο δρόμος, οδήγησε το αυτοκίνητο τύπου βαν σε παρακείμενη χαράδρα προσκρούοντας βίαια σε δένδρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της τροχαίας –όπως αποτυπώνονται στα τοπικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης- η σφοδρή πρόσκρουση του αυτοκινήτου στο δέντρο έγινε από τη πλευρά που ήταν τα δύο παιδιά με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατό τους και το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.

Όπως είχε γραφεί στο «Ν» την ημέρα πρόκλησης του τροχαίου, τα δύο παιδιά είχαν μεταβεί στη Γερμανία –πατρίδα του πατέρα τους– προκειμένου να συνεορτάσουν με τους γονείς της μητέρας τους που ζουν εκεί ως μετανάστες, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Δυστυχώς, έμελλε να είναι το τελευταίο ταξίδι της ζωής τους σε ηλικία άνθησης, αφήνοντας πίσω μία τραγική μάνα που η μοίρα της επιφύλαξε την πλέον ακραία δοκιμασία: την απώλεια ό,τι πολυτιμότερου είχε στη ζωή, τα δύο παιδιά της….