Υπερχειλίσεις ρεμάτων, πλημμύρες υπόγειων χώρων οι συνέπειες της νεροποντής

Μικρές πλημμύρες, σοβαρές ζημίες και πρόσκαιρες διακοπές ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές του Δήμου Παλλήνης προκάλεσε η παρατεταμένη νεροποντή που ξεκίνησε χθες Σάββατο και συνεχίστηκε ως και σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν στον «Νεολόγο» από πολίτες της πόλης, σημειώθηκε υπερχείλιση του ρέματος στην περιοχή Λουτρό δημοτικής ενότητας Παλλήνης –πλησίον της οδού Δερβενακίων- με συνέπεια τα νερά σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν μετακινηθεί σε αυλόγυρους κατοικιών.

Μεγάλες ποσότητες νερού μετακινήθηκαν από τα υψηλότερα σημεία του οικισμού Πανοράματος στην λεωφόρο Κύπρου, στα γνωστά από δεκαετίας σημεία διολίσθησής της, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των κατοίκων προς τα σπίτια τους να απαιτεί …ειδικό εξοπλισμό.

Στους οικισμούς άνω και κάτω Μπαλάνα Παλλήνης και Γέρακα, πλημμύρισαν αρκετά υπόγεια και χώροι στεγασμένης στάθμευσης. Εκλήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση των νερών.

Στον οικισμό του Λόφου Έντισον Παλλήνης η νεροποντή προκάλεσε βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό. Αναφέρθηκε διάχυση λυμάτων στα παραπλεύρως της βιολογικής μονάδας σημεία.

Στην Κλεισθένους, αρκετές σχάρες απορροής υδάτων «μπλοκαρίστηκαν» από φερτά υλικά που μετακινήθηκαν από την νεροποντή με συνέπεια τα όμβρια νερά να δημιουργήσουν μικρές «λίμνες» οι οποίες, με τη …. συμβολή ασυνείδητων οδηγών διερχόμενων Ι.Χ. αυτοκινήτων να εκτοξεύονται σε προθήκες των επί της λεωφόρου καταστημάτων.

Στα περισσότερα από τα σημεία που σημειώθηκαν υπερχειλίσεις και ζημίες, βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Παλλήνης υπό τον συντονισμό των αντιδημάρχων κ.κ. Φώτη Αβαρκιώτη και Γρηγόρη Καραγιάννη.