Τριήμερο αλληλεγγύης & φιλαλληλίας του Δήμου Παλλήνης για δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας

Τριήμερο αλληλεγγύης, φιλαλληλίας και έμπρακτης έγνοιας προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο οργανώνει και υλοποιεί εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Δήμος Παλλήνης την ερχόμενη εβδομάδα, επικουρούμενος από Συλλόγους Γονέων, εξωραϊστικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, απλούς πολίτες που έχουν και τη δυνατότητα και τη θέληση και ακόμη, από τους Επαγγελματίες Πωλητές και Παραγωγούς των Λαϊκών Αγορών οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής διαθέτοντας δωρεάν αγροτικά προϊόντα τους.

Αποδέκτες της εκστρατείας αλληλεγγύης, περισσότερες από 200 οικογένειες του Δήμου Παλλήνης, οι οποίες διαβιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αρκετές από αυτές με κομμένη από μήνες την ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους λόγω οφειλής και με ζητούμενο την ανάδειξη της αίσθησης ότι η κοινωνία της πόλης που ζούνε και στο βαθμό των δυνατοτήτων και αντοχών της, υποστηρίζει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Οφείλεται να επισημανθεί ότι οι περισσότερες από τις οικογένειες που διαβιώνουν υπό καθεστώς «σκληρής δοκιμασίας», διαχειρίζονται το πρόβλημά τους με διακριτικότητα, καρτερία και αξιοπρέπεια κυρίως, όμως, με προσπάθεια “αυτοπεριφρούρησης” τους σε βαθμό που κάποιες από αυτές να αποφεύγουν να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις για λήψη βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Σε αυτές τις περιπτώσεις σημαντική είναι η παρέμβαση ανθρώπων της γειτονιάς οι οποίοι, άλλοτε ανώνυμα κι άλλοτε επώνυμα ενημερώνουν το Δήμο Παλλήνης, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν άμεσα τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου και από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται το αληθές της αναφοράς να δρομολογούνται οι διαδικασίες της «πιστοποίησης» και ένταξης αυτών των οικογενειών στην ομάδα των δικαιούχων υποστήριξης.

Το αποτέλεσμα της διαπιστωτικής αυτής εκτίμησης είναι να αναδεικνύεται ο Δήμος Παλλήνης στο μοναδικό φορέα της πόλης με σχεδόν πλήρη εικόνα και αντίληψη για τα άτομα και κατ΄επέκταση για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα διαβίωσης και κυρίως, οι δοκιμαζόμενοι πολίτες να αισθάνονται βέβαιοι για τη μη έκθεση τους στον κοινωνικό περίγυρο τους.

Οι περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγκυρίες των τελευταίων ετών τους οδήγησαν σε κατάσταση κυριολεκτικής ένδειας είναι αρκετές και μάλιστα οι περισσότερες από αυτές είναι και «διδακτικές» ως προς τα ανατρεπτικά «γυρίσματα» που επιφυλάσσει η ζωή. Άνθρωποι που είχαν επιχειρήσεις με 10 και 15 υπαλλήλους και οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν διασφαλίσει εφόρου ζωής ένα καλό επίπεδο διαβίωσης, να βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας και να μη διαθέτουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.

Το τριήμερο αλληλεγγύης

Σε ότι αφορά τώρα το τριήμερο δράσης του Δήμου Παλλήνης:

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, παραδίδονται στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία των συλλογικών φορέων του Δήμου Παλλήνης. Η παράδοση θα γίνει από εκπροσώπους τους τις εξής ώρες:

  • 8.00 – 10.00 π.μ. από τους Εξωραϊστικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους

  • 10.00 – 12 .00 π.μ. από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παλλήνης, και τους Εκπροσώπους Σχολικών Μονάδων Δήμου Παλλήνης.

  • Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, από 8.30 π.μ. ως και 14.30: Θα γίνει διανομή Χριστουγεννιάτικου δέματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

  • Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012: Θα γίνει η δωρεάν διανομή αγροτικών προϊόντων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αττικής, στην οδό Σολωμού, από ώρα 8:00 ως και 14:00