Διεγράφη ο Σπύρος Κωνσταντάς με ομόφωνη απόφαση των μελών της μείζονος αντιπολίτευσης

Σπύρος Κωνσταντάς

Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Ν» αναφέρουν ότι με ομόφωνη απόφαση των 7 μελών της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης, διεγράφη από μέλος της δημοτικής παράταξης ο κ. Σπύρος Κωνσταντάς.   

Οι λόγοι αποπομπής του επί δωδεκαετία δημάρχου Παλλήνης συνδέονται με την επιλογή του κ. Σπ. Κωνσταντά να ακολουθεί από έτους και πλέον αυτόνομη πολιτική συμπεριφορά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποστασιοποιούμενος από τις προτάσεις και θέσεις που εξέφραζε η δημοτική παράταξη μέσω του επικεφαλής της, κ. Παναγιώτη Μερτύρη καθώς και των άλλων στελεχών της.

Η «διαφορετικότητα» των επιλογών του κ. Σπ. Κωνσταντά στις συνεδριάσεις κυρίως του Δημοτικού Συμβουλίου και δευτερευόντως των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής – στην οποία εξελέγη ως μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης- με την πάροδο του χρόνου έγινε κανόνας, προκαλώντας με την συμπεριφορά του αντιδράσεις, κάποιες φορές έντονες αναταράξεις και κυρίως τραυματίζοντας την συνοχή της δημοτικής παράταξης την οποία ο ίδιος ίδρυσε το 2010 εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου 2010.

Η διαγραφή του άλλοτε Δημάρχου ήταν από μακρού χρόνου αναμενόμενη, δεδομένου ότι ο ίδιος με την πολιτική συμπεριφορά του και τις διαρκείς αποστασιοποιήσεις του στην ουσία έδειχνε ότι την προκαλούσε και την αναζητούσε.

Κατά συνέπεια, η αποπομπή του ήρθε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα ενώ για κάποια μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, «έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, γεγονός που θα βοηθούσε την παράταξη έγκαιρα να αρθρώσει ενιαίο λόγο και να ασκήσει αποτελεσματικότερη κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής…»

Είναι γεγονός, ότι ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης από την ημέρα που εκλέχθηκε στη ηγεσία της παράταξης επιδίωξε με μετριοπαθή πολιτική, διαλλακτική συμπεριφορά, με διαρκή, ανοιχτό διάλογο και με θέσεις που αποκρυσταλλώνονταν πάντα μέσω ψηφοφοριών μεταξύ των μελών του συνδυασμού, να εδραιώσει την συνοχή και σύμπνοια στην παράταξή του, γεγονός αδύνατο όσο ο κ. Σπ. Κωνσταντάς ακολουθούσε αυτόνομη πολιτική πορεία, προς την οποία, τις περισσότερες φορές, πρέπει να αναφερθεί, ήταν αλληλέγγυος ο κ. Παν. Λάκκος και εδώ είναι το οξύμωρο της υπόθεσης: ο κ. Π. Λάκκος φέρεται να έχει συνυπογράψει την διαγραφή του άλλοτε συνεργάτη του!

Ο «Ν» παρακολουθεί την υπόθεση και για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα ενημερώσει τους αναγνώστες του.

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!