Παράλληλες “συμπτώσεις” μεταξύ των Δήμων Παλλήνης και Γαλατσίου

Η είδηση που ακολουθεί αφορά το Δήμο Γαλατσίου και τα κομβικά της σημεία προκαλούν συνειρμούς για αντίστοιχες εκτάσεις που χρησιμοποιούνται στην δημοτική ενότητα Παλλήνης, είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων (ο χώρος που χρησιμοποιείται ως αμαξοστάσιο) και σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις που λειτουργούν στις εν λόγω εκτάσεις -περίπου 48 στρέμματα- βρίσκονται από πλευράς νομιμότητας στον “αέρα” επί μία και πλέον εικοσαετία.

Πριν λίγους μήνες, ο Δήμος Γαλατσίου γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την κατεδάφιση των πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων του, σε έκταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία ο Δήμος Γαλατσίου αξιοποιούσε από 30ετίας χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.

Η απόφαση της κατεδάφισης αποσοβήθηκε με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις βουλευτών και παραγόντων.

Προ ημερών, η Διεύθυνση Δασών Αθηνών με την υπ΄αριθμ. 1309/2.7.2012 απόφασή της, κάλεσε το Δήμο Γαλατσίου να απομακρύνει από άλλη έκταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου οι οποίες βρίσκονται στον εν λόγω χώρο από εικοσαετίας και πλέον.

Το θέμα αναδεικνύεται από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, στο περιεχόμενο της οποίας αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: “πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γαλατσίου αλλά και άλλοι Δήμοι της Αττικής και αφορά υποδομές που προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία και είναι εγκατεστημένες εντός του λεκανοπέδιου…”

Η προς τους υπουργούς παρέμβαση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη καταλήγει με την ερώτηση:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να δοθεί λύση στο άμεσο πρόβλημα του Δήμου Γαλατσίου και,
  • Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε συνολικά, ανάλογα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι άλλοι Δήμοι της Αττικής;”