Ερώτηση 14 βουλευτών του Σύριζα για τις καθυστερήσεις των δρομολογίων του Μετρό από & προς το Αεροδρόμιο

Ερώτηση 14 βουλευτών του Σύριζα προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή για τις παρατηρούμενες το τελευταίο διάστημα μεγάλες καθυστερήσεις των δρομολογίων του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο, με συνέπεια «την υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης.»

Η Ερώτηση των Βουλευτών έγινε με αφορμή την έκδοση σχετικού, πρόσφατου ψηφίσματος εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

«Η καθυστέρηση των δρομολογίων πέρα από την ταλαιπωρία που δημιουργεί στους πολίτες, συνιστά και ένα σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο, καθώς την περίοδο αυτή τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται επικίνδυνα.

Διαπιστώνουμε ότι ο νέος σχεδιασμός των δρομολογίων μετά τη λειτουργία των νέων σταθμών (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια), δημιουργεί μεγάλη καθυστέρηση στα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Παλλήνης.

Η κατάσταση λόγω των καθυστερήσεων των δρομολογίων είναι απελπιστική και η ανησυχία των επιβατών για τη διασπορά του ιού είναι έντονη.

Γι’ αυτό ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας και να μη συνωστίζονται στις αποβάθρες και στα βαγόνια των συρμών.»

Η Ερώτηση υπογράφεται από τους Βουλευτές: Παππά Νικόλαο, Σπίρτζη Χρήστο, Αναγνωστοπούλου Σία, Βαρδάκη Σωκράτη, Ηγουμενίδη Νικόλαο, Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μωραϊτη Θάνο, Ραγκούση Γιάννη, Σαρακιώτη Γιάννη, Τζάκρη Θεοδώρα, Χατζηγιαννάκη Μίλτο και Χρηστίδου Ραλλία