Πήραν τον φύλακα του Λόφου Λεβίδη στο Τμήμα Παλλήνης για «αναγνώριση» και άφησαν τους υπόπτους…!

Επεισόδιο -επιεικώς- απαράδεκτο, με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς νεαρής ηλικίας που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, σε βάρος υπαλλήλου του Δήμου Παλλήνης, τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2012 στην περιοχή του Λόφου Λεβίδη.

Ο υπάλληλος εκτελούσε ολονύχτια περιπολία στο Λόφο Λεβίδη στα πλαίσια του προγράμματος πυρασφάλειας που εκτελεί ο Δήμος Παλλήνης.

Περί ώρα 3 ξημερώματα, ο φύλακας εντοπίζει ομάδα αγνώστων να επιχειρεί ανάβαση στο ύψωμα του Λόφου Λεβίδη και ενημερώνει την Άμεση Δράση. Τον διαβεβαιώνουν ότι θα στείλουν περιπολικό από το τοπικό τμήμα Παλλήνης για να διερευνήσει το περιστατικό.

Οι ώρες παρέρχονται χωρίς να εμφανιστεί το περιπολικό και με αφορμή την εμφάνιση μιας δεύτερης ομάδας αγνώστων να διασχίζει το δασικό τμήμα του Λόφου με κατεύθυνση το ερειπωμένο κτίσμα της πάλαι ποτέ βίλας Λεβίδη, ο φύλακας επικοινωνεί εκ νέου με την Άμεση Δράση και ζητάει την συνδρομή της αστυνομίας χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Περί την 5η πρωϊνή, ο φύλακας παροτρύνεται από την Άμεση Δράση μέσω του κινητού τηλεφώνου του, να βγει σε εμφανές σημείο της Λεωφόρου Μαραθώνος για να τον εντοπίσει εύκολα το πλήρωμα του περιπολικού και έτσι έπραξε. Όταν κάποια στιγμή το αστυνομικό όχημα του Τμήματος Παλλήνης πλησίασε τον φύλακα, οι δύο αστυνομικοί –νεαρής ηλικίας- που αποτελούσαν το πλήρωμα, του ζήτησαν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας για να πειστούν ότι …. αυτός είναι ο φύλακας! Τους απάντησε ότι κανείς …άσχετος δεν θα περίμενε βαθιά μεσάνυχτα και τρεις ώρες μετά την ενημέρωση της Άμεσης Δράσης να έρθει περιπολικό στο Λόφο Λεβίδη και ότι, εν πάση περιπτώσει, δεν έχει μαζί του ταυτότητα. Οι δύο νεαροί ένστολοι δεν πείστηκαν περί της …. αυθεντικότητάς του και τον προσαγάγουν στο Τμήμα της Παλλήνης για ….αναγνώριση στοιχείων. Ο φύλακας δέχεται να τους ακολουθήσει αλλά παράλληλα τους παρακαλεί πρώτα να ανεβούν στο ύψωμα του Λόφου για να διερευνήσουν τους λόγους και τα κίνητρα παρουσίας των αγνώστων εκεί. Οι αστυνομικοί αρνούνται να το πράξουν και επιμένουν στην προσαγωγή του φύλακα στο Τμήμα όπως και έπραξαν. Στο Αστυνομικό Τμήμα, ακολουθούν «εξυπνακισμοί» απείρου κάλλους κυρίως από τον ένα εκ των δύο νεαρών αστυνομικών του ύφους, «Θεός εδώ μέσα είμαι εγώ (!!!) και εμένα να φοβάσαι….» σε απάντηση δήλωσης του φύλακα, ότι «είμαι βιοπαλαιστής και δουλεύω όλη τη νύχτα για να ζήσω την οικογένειά μου και μόνο το Θεό φοβάμαι….» Παρερχομένης της ώρας, ο φύλακας παραμένει υπό κράτηση με το πρόσχημα ότι «διερευνάται μέσω των κεντρικών αρχείων της ΕΛ.ΑΣ το ενδεχόμενο να υπάρχουν σε βάρος του εκκρεμότητες….!!!» και δεν πείθονται αμφότεροι οι ένστολοι, ακόμη κι όταν καταφθάνει ξημερώματα ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παλλήνης και βεβαιώνει ότι στο πρόσωπο του …κρατούμενου αναγνωρίζει τον υπάλληλο του Δήμου Παλλήνης! Ο φύλακας του Λόφου Λεβίδη παραμένει στο Τμήμα και μόνο όταν η βάρδια υπηρεσίας των δύο νεαρών αστυνομικών ολοκληρώνεται και αντικαθίστανται από μια ευγενέστατη υπαξιωματικό, του επιτρέπεται να αποχωρήσει.

Για το θλιβερό περιστατικό ενημερώθηκε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας.

Δοθείσης ευκαιρίας, σημειώνεται, ότι το τελευταίο διάστημα ο «Νεολόγος» δέχθηκε από πολίτες του Δήμου Παλλήνης συναφείς καταγγελίες σε βάρος πάλι νεαρών αστυνομικών, η μία μάλιστα είχε ως πρώτο παραλήπτη τον ως πρότινος υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελ. Οικονόμου, ο οποίος ως γνωστόν είναι και δημότης του Δήμου Παλλήνης. Επισημαίνεται ότι φαινόμενα «προσβολής της προσωπικότητας» του πολίτη και «τακτικές» αμφιλεγόμενου επαγγελματισμού, ούτε καταγράφηκαν, ούτε καταγγέλθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης, τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, στελεχώνεται από αστυνομικούς με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με γνωρίσματα επαγγελματικής επάρκειας. Ας νουθετηθούν, λοιπόν, οι λίγοι νεαρής ηλικίας συνάδελφοί τους προς την κατεύθυνση απόδοσης απόλυτου σεβασμού προς την προσωπικότητα και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη για να μην επαναληφθούν φαινόμενα αντίστοιχα με αυτό του φύλακα του Λόφου Λεβίδη. Και τέλος, ας κληθούν οι δύο αστυνομικοί να απαντήσουν στο απλό ερώτημα που εύλογα είναι και ερώτημα των απλών ανθρώπων που ενημερώθηκαν για το ατυχές περιστατικό: γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να διερευνήσουν την καταγγελία του φύλακα….;