Παραιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης ο Γ. Μπουλμπασάκος. Θα τον αντικαταστήσει η Βάσω Νούτσου

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και εκπροσώπου της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας (ΔΗΜ.Ο.Σ.) στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, ανάγγειλε ο κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος στα πλαίσια προεκλογικής δέσμευσης της παράταξης “περί εναλλαγής στα όργανα της διοίκησής της” .

Θα αντικατασταθεί από την κ. Βάσω Νούτσου, δεύτερη στην σειρά κατάταξης του εκλογικού συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για απόφαση υψηλού πολιτικού ύφους και χαρακτήρα, διακρίνεται από πνεύμα εφαρμογής της δημοκρατίας στην πράξη και είναι η πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική ιστορία των πόλεων που συνθέτουν τον ενιαίο Δήμο που υλοποιείται μία τέτοια προεκλογική δέσμευση από παράταξη του χώρου της ευρύτερης αριστεράς.

Το γεγονός της αποχώρησης του Γιώργου Μπουλμπασάκου από το Δημοτικό Συμβούλιο αναμφισβήτητα προκαλεί κενό μεγάλο, δεδομένου ότι οι 17 μήνες της αυτοδιοικητικής παρουσίας του χαρακτηρίζονται από συνεχή, συνεπή συμμετοχή και υπευθυνότητα σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία του Δήμου Παλλήνης. Ο αντιπολιτευτικός λόγος του ήταν πολλές φορές αυστηρός, πάντοτε όμως εποικοδομητικός και κυρίως με ήθος και αίσθημα ευθύνης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας:

“Σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση της ΔΗΜ.Ο.Σ., την θέση του Γιώργου Μπουλμπασάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει η Βάσω Νούτσου.

Η ΔΗΜ.Ο.Σ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την προεκλογική της δέσμευση προχωρά στην εναλλαγή των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή που κατέθεσε προς τον Δήμαρχο Αθανάσιο Ζούτσο, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Γιώργος Μπουλμπασάκος επεσήμανε τα εξής:

«Η εναλλαγή στα όργανα της διοίκησης αποτελεί προγραμματικού χαρακτήρα επιλογή των μελών της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας (ΔΗΜ.Ο.Σ.) και ως εκ τούτου η δημοκρατική μου συνείδηση μου επιβάλλει να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης και να ζητήσω την αντικατάστασή μου όπως ορίζει ο νόμος».

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -Τρίτη 15 Μαίου 2012- επεσήμανε ότι όταν ιδρύθηκε η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία είχε αποφασιστεί να υπάρχει εναλλαγή στα όργανα διοίκησης. ώστε να εκφραστούν όλες οι δημοτικές ενότητες. «Δυστυχώς ο νόμος δεν το επέτρεψε» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος προσθέτοντας πως «αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην γίνει η αντικατάσταση». Σημείωσε δε τα εξής: «Τυχαίνει μάλιστα να είναι γυναίκα η επόμενη του συνδυασμού και αυτό με χαροποιεί, γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε στα κοινά τη συμμετοχή των γυναικών». Ο κ. Μπουλμπασάκος διευκρίνισε ότι η κ. Νούτσου θα είναι για ένα χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και αμέσως μετά θα αντικατασταθεί από τον Παναγιώτη Καλδή.

«Εκείνο που θέλω να τονίσω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες είναι ότι όλοι μαζί, συλλογικά, θα συνεχίσουμε και θα συνεχίσω να εργαζόμαστε στην Δημοτική Ομάδα της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας. Η γραμμή της ΔΗΜ.Ο.Σ. δεν αλλάζει. Φυσικά η καινούργια εκπρόσωπος έχει την δική της προσωπικότητα και την αυτονομία μέσα στο πλαίσιο της συλλογικής μας προσπάθειας».