Νέες αγωγές αποζημίωσης κατά του Διεθνούς Αερολιμένα από το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Στην κατάθεση νέων αγωγών αποζημίωσης και μηνύσεων κατά της διαχειρίστριας εταιρίας του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» για περιβαλλοντικές παραβάσεις, προτίθεται να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου.

“Οι παράνομες υπερ-πτήσεις, το “άνοιγμα” όλων των απορροών του στον κάμπο της Βραυρώνας με καταστροφικά αποτελέσματα για τις καλλιέργειες, αλλά και το βύθισμα του Αρχαιολογικού Χώρου σε ένα μέτρο νερό, συνιστούν περιβαλλοντικά εγκλήματα” αναφέρει ο Δήμαρχος, κ. Σωτήρης Μεθενίτης σε μήνυμά του προς τους κατοίκους του Δήμου “και για το λόγο αυτό -είπε- θα κληθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.”

Στο μήνυμα του, ο κ. Σωτήρης Μεθενίτης, ανακοινώνει ότι, ο Δήμος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας θα ζητήσει την ταχύτατη παρέμβαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, για να πιστοποιηθούν οι ζημιές και αμέσως μετά, «θα προχωρήσουμε, μαζί με τους συμπολίτες μας, που τις υπέστησαν, με δικό μας Δικηγόρο, σε κατάθεση Αγωγών Αποζημίωσης και Μηνύσεων».

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται σε πολλαπλή, νομική και πολιτική αντιδικία με τη διαχειρίστρια εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την απόδοση των υπεσχημένων και νομοθετικά προβλεπομένων, χρηματικά, αντισταθμιστικών οφελών.