Παναγ. Ν. Μερτύρης: «καλώ τους δημότες να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση προς όφελος της πόλης»

Παναγιώτης Μερτύρης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Την πεποίθησή του ότι ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα συμβάλει στην εδραίωση μιας ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ δημοτών και Δήμου Παλλήνης, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εκφράζει με προσωπική του ανακοίνωση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μερτύρης, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι «ο χρόνος ο οποίος ορίστηκε για να πραγματοποιηθούν οι δημοτικές διαβουλεύσεις» υποσκάπτουν το θεσμό και αντιστρατεύονται «τη μαζική προσέλευση των πολιτών, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές….»
Η ανακοίνωση του κ. Παναγ. Μερτύρηδιακρίνεται για την πολιτική ευπρέπειά της και τις καίριες επισημάνσεις της- έχει ως εξής:

«Ο μήνας Ιούλιος επιλέχθηκε από την Δημοτική Αρχή ως μήνας επικοινωνίας με τους δημότες. Ο θεσμός της Δημόσιας Διαβούλευσης στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και στην αύξηση της συμμετοχής, στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων. Είναι η δυνατότητα πραγματικού διαλόγου μεταξύ πολιτών και δήμου και στηρίζεται στις αρχές της ευρείας συμμετοχής σε όλα τα στάδια της πολιτικής, από την χάραξη μέχρι την εφαρμογή της, στην διαφάνεια, στην λογοδοσία των φορέων, στην αποτελεσματικότητα με την κατανόηση της μίας πλευράς από την άλλη, και στην ευκολία πρόσβασης της δημόσιας πληροφορίας.

Με βάση αυτά στηρίζουμε τον θεσμό, τον οποίο και θεωρούμε σημαντικό στην ροή επικοινωνίας από τους δημότες προς την δημοτική αρχή, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Ο χρόνος ο οποίος ορίστηκε για να πραγματοποιηθούν οι δημοτικές διαβουλεύσεις θεωρούμε ότι είναι εναντίων στην μαζική προσέλευση των πολιτών, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές.

Σε αντίθεση της όποιας “υποβάθμισης” του θεσμού, εμείς καλούμε όλους εσάς, Συλλόγους, φορείς, και Δημότες, να παραστείτε ουσιαστικά στην Δημόσια Διαβούλευση, να καταθέσετε τα προβλήματα τα οποία βιώνετε καθημερινά στον Δήμο μας και να προτείνετε ιδέες και λύσεις, τέτοιες, ώστε να χαραχθεί ένας καινούργιος δρόμος ανάπτυξης του Δήμου μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η παρουσίας σας κρίνεται απαραίτητη και πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής της Διαβούλευσης, έτσι ώστε να γίνεται πλέον σε χρόνο που όλο και περισσότεροι δημότες να μπορούν να ανταποκριθούν.

Θα είμαστε εκεί παρόντες να ακούσουμε την δική σας φωνή.

Μπορούμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε την πόλη που μας αξίζει να ζούμε.

Σας περιμένουμε!»