Διαβούλευση Δημάρχου & πολιτών εν μέσω περιπάτου στο Κ. Χαλάνδρι

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος διαβουλευόμενος εν κινήσει με τους δημότες του Κάτω Χαλανδρίου για τον επανασχεδιασμό της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου.

Κι ενώ στο Γέρακα με έγγραφο διάβημα τους, 100 κάτοικοι με έγγραφο διάβημα τους ζητούν απεγνωσμένα από το Δήμαρχο της πόλης να διαβουλευθούν μαζί του για την κυκλοφοριακή επιβάρυνση της οδού Καρδίτσης, στο Κάτω Χαλάνδρι, ο Δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ρούσσος, κάλεσε τους δημότες σε διαβούλευση εν μέσω περιπάτου για να δουν, τα κακώς και καλώς “κείμενα” της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, να προτείνουν ιδέες, να τις συζητήσουν επί τόπου και να επανασχεδιάσουν το δρόμο με τρόπο που και η κυκλοφορία των οχημάτων να εξυπηρετείται αλλά και οι πολίτες να απαλλαγούν από τα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα τους.

Περίπου 120 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Χαλανδρίου και συμμετείχαν στον περίπατο, πέρασαν από το σημείο, συζήτησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Κάτοικοι της περιοχής –μικροί και μεγάλοι- εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, φορείς του Δήμου και ειδικοί στον αστικό σχεδιασμό έδωσαν το παρόν. Οι περισσότεροι περπάτησαν επί της Σοφοκλή Βενιζέλου, από το σημείο συνάντησης, στο Ναό της Παναγίας Μαρμαριώτισσας, ως την πλατεία Χίου, συζήτησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος συζητώντας με δημότες της περιοχής για τον επανασχεδιασμό της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου

Καταγράφηκαν σκέψεις, παρατηρήσεις, ιδέες και προβληματισμοί. Οι κάτοικοι κατέγραψαν σχόλια σχετικά με τις διαδρομές που ακολουθούν (πόδια, αμάξι, ποδήλατο, καρότσι) και την ποιότητα του δημόσιου χώρου.

Ένα ακόμη στιγμιότυπο με το Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο να συζητάει με δημότες της περιοχής

Βασικά ζητήματα που αναδείχτηκαν μεταξύ άλλων: η ανάγκη για μονοδρόμηση, ο σχεδιασμός ποδηλατοδρόμου, η συντήρηση και ο εμπλουτισμός του πρασίνου, η κατάργηση της παράνομης στάθμευσης, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η απομάκρυνση των εμποδίων στα υφιστάμενα, η καθαριότητα, οι υποδομές σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών και οι ρυθμίσεις σχετικά με τη λαϊκή αγορά.

Ιδέες/προτάσεις παιδιών για την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου

Η διαδικασία συνεχίζεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Η διαδικασία όμως της συλλογής ιδεών και απόψεων συνεχίζεται! Στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχικού σχεδιασμού https://pp-urban.commonspace.gr, να ακολουθούν τις οδηγίες και να υποδεικνύουν ιδέες, θετικά, αρνητικά σημεία και διαδρομές.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 24 Ιουλίου 2020

Οδηγίες

Μπαίνετε στην πλατφόρμα https://pp-urban.commonspace.gr

Κάντε εγγραφή και συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

Από την καρτέλα «Θέλω να συμμετέχω» επιλέξτε «Συμμετοχικά Κάτω Χαλάνδρι»

Προχωρήστε στην επιλογή «Συμμετέχω» / «1ο Εργαστήριο-Αναγνώριση γειτονιάς»

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου εργαστηρίου θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα και θα ακολουθήσουν άλλα δύο συμμετοχικά εργαστήρια για τον σχεδιασμό της διαδρομής της Σοφοκλή Βενιζέλου, τα οποία θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020.

Σίμος Ρούσσος: «Έχουμε προχωρήσει
σε στρατηγικές παρεμβάσεις στο Κάτω Χαλάνδρι»

Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους συμμετέχοντες, σχολίασε μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που συμμετείχαν ενεργά με σκέψεις, προτάσεις και ιδέες. Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας δείχνει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος να σχεδιάσουμε μαζί με τους κατοίκους και να υλοποιήσουμε το όραμά μας, όχι μόνο για τη Σοφοκλή Βενιζέλου, αλλά για ολόκληρη την πόλη.

»Ήδη έχουμε προχωρήσει σε στρατηγικές παρεμβάσεις στο Κάτω Χαλάνδρι, που είναι η πολυπληθέστερη συνοικία της πόλης, με στόχο να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στις γειτονιές.

Η δημιουργία του skate park, η λειτουργία ενός νέου Παιδικού Σταθμού (του 7ου), η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την απόκτηση του Κτήματος Δουζένη με σκοπό τη μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο, η απόκτηση της έκτασης των 30 στρεμμάτων στο Νομισματοκοπείο για την απόδοση της στην πόλη ως ελεύθερου χώρου, καθώς και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του 4ου-10ου Νηπιαγωγείου / 4ου Δημοτικού είναι μερικές από αυτές, και συνεχίζουμε», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Σχεδιάζουμε μαζί

Το έργο του επανασχεδιασμού της κινητικότητας στην Σοφοκλή Βενιζέλου εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Δήμου Χαλανδρίου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των υποδομών στις γειτονιές της πόλης, ενώ έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια μία σειρά από μελέτες, έργα και πρωτοβουλίες για την περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου.

Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι η Σοφοκλή Βενιζέλου είναι ένας πολύ σημαντικός οδικός άξονας γύρω από τον οποίο αρθρώνεται η συνοικία, ένας άξονας που συνδέεται με τις γειτονιές της, το κέντρο του Χαλανδρίου αλλά και με τον σταθμό του μετρό «Χολαργός».

Σημειώνεται επίσης ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Χαλανδρίου που εγκρίθηκε το 2019, περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις και για την περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου.

Η σύνδεση πόλων δραστηριοτήτων (ελεύθεροι χώροι, σχολεία, προνοιακές δομές κτλ.) μεταξύ τους καθώς και με το κέντρο του Χαλανδρίου και τους σταθμούς του μετρό, η δημιουργία διαδρομών εξυπηρέτησης ήπιων μορφών μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο), η διαχείριση της στάθμευσης, η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, η ενίσχυση της προσβασιμότητας για όλους και ιδιαίτερα για τα εμποδιζόμενα άτομα καθώς και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι κάποιοι από τους στόχους του ΣΒΑΚ για την περιοχή

Στο 1ο συμμετοχικό εργαστήριο εκτός από το δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο βρέθηκαν, επίσης,

οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, Διοικητικών Υπηρεσιών & Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας, Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγή Ιωάννα Αθανασάτου, Διαχείρισης Απορριμμάτων Κώστας Γερολυμάτος, Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Λυμπεράτος. Επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Μένω στο Χαλάνδρι» Νίκος Πράσσος, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Χριστουλάκης και Ευγενία Κατούφα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Έπη Λέρτα, Τάνια Καραγιάννη και Θάνος Τσιαμπάς, ο προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιών & Κυκλοφορίας Γιώργος Ανδρεδάκης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κ.α.