Διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδος για κατάργηση των Ιταλικών στα Λύκεια

Έγγραφο διάβημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος προς το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής για τη μη διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας στις τάξεις του Λυκείου με το επιχείρημα ότι οι μαθητές που μέχρι πέρυσι φοιτούσαν στα Γυμνάσια την είχαν επιλέξει ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Το περιεχόμενο διαμαρτυρίας της Ένωσης

Στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, θεσμοθετείται η επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας ανάμεσα στα Γαλλικά και στα Γερμανικά, χωρίς όμως να δίνεται η επιλογή της Ιταλικής γλώσσας.

Μεγάλος αριθμός μαθητών των Γυμνασίων του Δήμου μας είχε επιλέξει ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Ιταλικά και κατά συνέπεια δε θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσουν με αυτή τη γλώσσα στο Λύκειο.

Αντίθετα θα είναι υποχρεωμένοι να διδαχτούν από την αρχή μια Τρίτη ξένη γλώσσα με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με συμμαθητές τους οι οποίοι θα συνεχίσουν να διδάσκονται την ίδια γλώσσα που είχαν στο Γυμνάσιο και, ενδεχομένως, ήδη από το Δημοτικό.

Γεγονός που όχι μόνον είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό αλλά αντίκειται στους νόμους και τους κανόνες των ίσων ευκαιριών για όλους.

Για το λόγο αυτό σας ζητάμε να εντάξετε και την Ιταλική γλώσσα στις γλώσσες που μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά μας και στο Λύκειο ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ