Διαδημοτική Αναπτυξιακή Α.Ε. συστήνουν 4 Δήμοι της Ανατ. Αττικής με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Κώστα Μπουλμέτη

Ο επί 9 χρόνια Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην υπό σύσταση «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.», Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με πρόταση των Δημάρχων, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος.

Διευθύνων Σύμβουλος στην νεοσύστατη αναπτυξιακή εταιρεία, αναλαμβάνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Παιανίας, «το Αύριο στα Χέρια μας», κ. Κώστας Μπουλμέτης, ο οποίος πρόκειται να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα να αποχωρήσει από τον συνδυασμό με τον οποίο διεκδίκησε στις δημοτικές εκλογές 2019 το δημαρχιακό αξίωμα. (τρίτος σε σειρά κατάταξης με ποσοστό 20,51%, 5 έδρες, με την «αφανή» υποστήριξη και του Σύριζα.)

Ο κ. Κ. Μπουλμέτης και στο παρελθόν είχε αποποιηθεί την ιδιότητα του αιρετού. Συγκεκριμένα, επί δημαρχίας Δημήτρη Δάβαρη, παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Ιουλίου 2013 επανερχόμενος στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 ως επικεφαλής του συνδυασμού “Οφείλουμε στον άνθρωπο” καταλαμβάνοντας την 5 θέση με ποσοστό 10,18% και 1 έδρα.

Κατά τις ενδείξεις, μάλλον με τη δεύτερη αποχώρηση του από το Δ.Σ. του Δήμου Παιανίας, ο κ. Κ. Μπουλμέτης θέτει οριστικό τέλος στις αυτοδιοικητικές επιδιώξεις του.

Δήλωση των τεσσάρων Δημάρχων

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπηρετήσουν το σκοπό του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος και την κατανόηση της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος.

Εμείς, οι τέσσερις Δήμοι, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα, μέσα από το οποίο στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, οι Δημήτρης Κιούσης, Κώστας Αλλαγιάννης, Ισίδωρος Μάδης και Δημήτρης Μάρκου.

Ο κ. Λεωνίδας Κουρής το 2010 ως Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κατά την παρουσίαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής στο Γέρακα

Οι στόχοι της διαδημοτικής εταιρείας

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.» ιδρύθηκε από τους τέσσερις παραπάνω Δήμους με στόχο:

  • «την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών μέσω της εκπόνησης τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Τοπικής Οικονομίας,
  • την ένταξη-συμμετοχή και υλοποίηση συν-χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων,
  • την ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής, και τεχνικής υποστήριξης,
  • την ωρίμανση και εκτέλεση έργων υποδομής, την υλοποίηση δράσεων κι έργων που εντάσσονται στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης,
  • την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, την παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής.»

Προηγούμενο (ατυχές) εγχείρημα, η «Μαραθώνιος Αναπτυξιακή Α.Ε.»

Αξίζει να επισημανθεί ότι η σύσταση της εν λόγω αναπτυξιακής εταιρείας είναι η δεύτερη απόπειρα σε διαδημοτικό επίπεδο στον αυτοδιοικητικό χώρο της Ανατολικής Αττικής.

Η πρώτη έγινε με την ίδρυση της διαδημοτικής εταιρείας, «Μαραθώνιος Αναπτυξιακή Α.Ε» η οποία έκλεισε και τέθηκε σε εκκαθάριση την 20η Φεβρουαρίου 2011 με εκκαθαριστές την κ. Γεωργία Ρουμελιώτου και τον κ. Γιώργο Τσίγκο, χωρίς μέχρι και σήμερα να έχουν γίνει γνωστά οποιαδήποτε «πορίσματα της.»

Η «Μαραθώνιος Αναπτυξιακή Α.Ε» ιδρύθηκε από 9 Δήμους της Ανατολικής Αττικής, λίγα χρόνια αργότερα αποχώρησαν οι 4 εν μέσω διαφωνιών και καταγγελιών και έμειναν, ο Δήμος Παλλήνης, ο Δήμος Μαραθώνα, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας και ο Δήμος Παιανίας.

Για τη λειτουργία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, και σε ό,τι αφορά για τον τρόπο με τον οποίο «έκλεισε τον κύκλο των εργασιών της» καθώς και για την επακριβή τύχη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, στους αυτοδιοικητικούς κύκλους της Αττικής ακούγονται «ενδιαφέρουσες ιστορίες» για τις οποίες, δυστυχώς, ουδείς εισαγγελέας μέχρι και σήμερα επιλήφθηκε… (στη χώρα των λωτοφάγων αυτά συμβαίνουν!)

Ευχής έργον, η νεοσύστατη εταιρεία να εμφανίσει τα υποσχόμενα αποτελέσματα και να έχει καλύτερη τύχη.