Δεύτερος νεκρός από πρόσκρουση της μηχανής του στο ίδιο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 18χρονος Φάνης. 48 ετών το θύμα από το Γέρακα

Η σορός του 48χρονου σκεπασμένη με σεντόνι λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση της μηχανής του στο στηθαίο της Λ. Μαραθώνος. Στα αριστερά της φωτογραφίας διακρίνονται τα λουλούδια που είχαν αφήσει στα κάγκελα οι φίλοι και συμμαθητές του 18χρονου Φάνη την περασμένη Τετάρτη.

Λέγεται και λένε, ότι τραγωδία επαναλαμβανόμενη με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, παύει να είναι σύμπτωση και προσλαμβάνει…μεταφυσικό χαρακτήρα!

Ίσως, ναι, ίσως και όχι, το γεγονός είναι  πως ακριβώς στο ίδιο σημείο της λεωφ. Μαραθώνος, στα “προστατευτικά” (;) κάγκελα της διαχωριστικής νησίδας  στα οποία είχαν τοποθετηθεί από τους φίλους του αδικοχαμένου 18χρονου Φάνη μικρές ανθοδέσμες με σημειώματα «αποχαιρετισμού», εκεί, ακριβώς, προσέκρουσε το απόγευμα, στις  6.μ.μ. μηχανή μεγάλου κυβισμού με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 48χρονου οδηγού της.

Πρόκειται για συμπολίτη μας που διέμενε με την οικογένεια του στο Γέρακα και προφανώς επέστρεφε στο σπίτι του μάλλον από το χώρο εργασίας του και εξ όσων περιήλθαν σε γνώση του «Ν» τον περίμενε η οικογένεια του με προγραμματισμό να περάσουν όλοι μαζί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανέμελα και δίχως εργασιακές υποχρεώσεις.

Όπως προαναφέρθηκε, ο θάνατος του 48χρονου άνδρα ήταν ακαριαίος και δεδομένου ότι το σώμα του «καρφώθηκε» στην κυριολεξία σε αποκομμένο -από την πρόσκρουση- κάγκελο, γίνεται αντιληπτό ποια η μεταθανάτια εικόνα του!

Μαρτυρίες διερχόμενων την ίδια στιγμή από το σημείο της πρόσκρουσης του 48χρονου στα κάγκελα της διαχωριστικής νησίδας, υποστηρίζουν ότι η μοτοσικλέτα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και για κάποιο λόγο τον οποίο ήδη διερευνά η Τροχαία Αγ. Παρασκευής, «κάτι» πήγε να αποφύγει ο οδηγός τηςόχι πάντως πεζό- έχασε τον έλεγχο και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε…!

Στα αξιοσημείωτα της τραγικής κατάληξης του δεύτερου περιστατικού που συνέβη σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών από τον επίσης ακαριαίο θάνατο του 18χρονου Φάνη, ότι το Νοσοκομειακό όχημα άργησε να έρθει στο σημείο του δυστυχήματος χωρίς αυτό βέβαια, να σημαίνει, κάτι, αφού ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός και επίσης, καθυστέρησαν να εμφανιστούν, είτε περιπολικό, είτε μοτοσικλετιστές της τροχαίας με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο κυκλοφοριακό ρεύμα της Λ. Μαραθώνος με κατεύθυνση το Γέρακα και με το θύμα πρόχειρα σκεπασμένο με σεντόνι να παραμένει επί του οδοστρώματος μέχρι την παραλαβή του.

Δοθείσης δεύτερης  «αφορμής», ο «Ν» επισυνάπτει την ανακοίνωση του Υποδιευθυντή Αστυνομίας, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, κ. Γρηγόρη Δήμου την οποία δημοσιοποίησε ευθύς αμέσως μετά την απώλεια του 18χρονου Φάνη.

Μετά και το σημερινό δυστύχημα, καλό είναι να διαβαστεί και να προσεχθεί από όλους και στο βαθμό που ο καθένας μπορεί να υπενθυμίσει κάποια πράγματα σε όσους οδηγούν μηχανές ανεξαρτήτως κυβισμού, ας το κάνει, η …σωτηρία της ζωής είναι μεγάλο πράγμα!

Η ανακοίνωση του Διοικητή του Αστυνομικού
Τμήματος Παλλήνης, κ. Γρηγόρη Δήμου

Αγαπητοί φίλοι-συμπολίτες,

 Με αφορμή τον άδικο χαμό ενός νέου μας, που σκοτώθηκε οδηγώντας μοτοσυκλέτα στην Λ. Μαραθώνος – Παλλήνη, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και από επαγγελματική εμπειρία, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως:

✔ Μην αγοράζετε ή παραχωρείτε στα ανήλικα παιδιά σας μοτοσυκλέτα, που όπως έχουμε διαπιστώσει από ελέγχους είναι καταχωρημένη στο όνομα γονέως και δη ανασφάλιστη, για την οποία, δεν έχουν άδεια οδήγησης, η κατέχουν άδεια για μικρότερα c.c. Πέρα από την ηθική, υπάρχει ποινική ευθύνη και για τους γονείς/κηδεμόνες.

✔ Ελέγξτε τις μοτοσυκλέτες που κατέχουν και οδηγούν, εάν έχουν αντικαταστήσει την εξάτμιση του κατασκευαστή με άλλου τύπου που δεν φέρει σιγαστήρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανησυχία και ηχορύπανση στην κοινωνία. Από ελέγχους έχουμε διαπιστώσει τέτοιου είδους παραβάσεις και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση.

✔Να μην κάνουν άσκοπη χρήση της κόρνας και χρήση της μουσικής στη διαπασών με ανοικτά τζάμια, γιατί προκαλούν ηχορύπανση και εκνευρισμό

Παροτρύνετε τα παιδιά σας να μην ανεβαίνουν ως οδηγοί η συνοδηγοί σε μηχανές, ιδίως όταν έχουν βγει για διασκέδαση με φίλους τους και έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Ο οδηγός (δίκυκλου/Ι.Χ.) πρέπει να μην πιεί καθόλου αλκοόλ.

✔ Συμβουλέψτε τα ώστε να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών (whiskey, vodka, jean), ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι σε έξαρση η νοθεία αυτών.

Τέλος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους (κάτω των 18), όπως γνωρίζετε, καθώς και η αγορά και χρήση προϊόντων καπνού, πόσο δε μάλλον ινδικής κάνναβης (χασίς), που όπως έχουμε διαπιστώσει βρίσκεται σε έξαρση.

-Νευραλγικής σημασίας είναι η χρήση προστατευτικού κράνους αρίστης ποιότητας από όλους τους οδηγούς/συνοδηγούς μοτοσυκλετών. Το ίδιο ισχύει και για τη ζώνη ασφαλείας από όλους τους επιβαίνοντες. Η υπηρεσία μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά για την προστασία της ζωής.

?️Η χρήση τηλεφώνου αποσπά σημαντικά την προσοχή και είναι βασική αιτία πρόκλησης πολλών τροχαίων ατυχημάτων, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται χωρίς τεχνικά μέσα (bluetooth, ακουστικά, ανοιχτή ακρόαση).

?️Παρακαλούνται όλοι οι φίλοι οδηγοί να σέβονται τις διαβάσεις πεζών, παραχωρώντας τους προτεραιότητα

?️Να μην σταθμεύουν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, σε πεζοδρόμια και σε ράμπες ΑΜΕΑ, διότι δυσχεραίνουν την κίνηση των πεζών, τους εκθέτουν σε κίνδυνο και γενικά, να τηρούν τον ΚΟΚ προκειμένου να μειώσουμε στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα και ως εκ τούτου τις ανθρώπινες απώλειες.

Ευελπιστώντας στην εφαρμογή των προαναφερθέντων και την άψογη συνεργασία μας, σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλό και αναίμακτο καλοκαίρι!

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!