Πολιτιστικό διήμερο από μαθητές και καθηγητές του 2ου Λυκείου Γέρακα. Παρασκευή-Σάββατο 8 και 9 Μαΐου

Ανοιχτό Πολιτιστικό διήμερο με το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλλεται η λήξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου, διοργανώνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Λυκείου Γέρακα.

Μαθητές και καθηγητές υπό τον συντονισμό της διευθύντριας του Σχολείου Κας Ευαγγελίας Γεωργάκη, θα αναδείξουν τα έργα μιας δημιουργικής εκπαιδευτικής διαδρομής με στόχο να επιβεβαιώσουν τη γενική εκτίμηση ότι στο 2ο Λύκειο Γέρακα οι ποιοτικοί δείκτες της δουλειάς που γίνεται παραμένουν πολύ ψηλά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαΐου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναγγελθεί έχουν την εξής σειρά:

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στις ώρες 09:00 ως και 14:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου και στο πλαίσιο της παρουσίασης Προγραμμάτων και Δράσεων 2014-15, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα 2014-15, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στους συμμαθητές τους όλων των τάξεων και στους γονείς τους.

Στην διάρκεια του Πολιτιστικού Διημέρου παράλληλα θα λειτουργούν τα Περίπτερα:

Έκθεση

Οι μαθητές του σχολείου εκθέτουν τα έργα που εκπόνησαν στο πλαίσιο του μαθήματος Εικαστική Αγωγή, στον χώρο του ισογείου.

Εργαστηριακές ασκήσεις

Στον χώρο του ισογείου του σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν εργαστηριακές ασκήσεις και πειράματα του τμήματος Φυσικών Επιστημών

«Τροφή για σκέψη»

Προσφορά εδεσμάτων από τις ερευνητικές εργασίες Α’& Β’ Λυκείου:
«Διατροφή: Καίριος ρόλος στην ζωή μας» «Κρητικός Πολιτισμός»

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου και στο πλαίσιο της παρουσίασης Προγραμμάτων και Δράσεων 2014-15 θα εξελιχθεί το ακόλουθο πρόγραμμα:

18:00: Προσέλευση
18:30-19:00 Χαιρετισμοί
19:00-19:30 Η Χρονιά που πέρασε!
19:30-21:00 Παρουσίαση προγραμμάτων:
Μαθητική Φωτοαφήγηση:
«Πες το με εικόνες»
Θεατρική Παράσταση: «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»
Χοροί:
«Χόρεψέ το»
«Παραδοσιακοί Χοροί»

Να πάτε, αξίζει να επιβραβευθούν οι προσπάθειες και το έργο μαθητών και καθηγητών.