Χωρίς ενεργά μέτωπα οι πυρκαγιές σε Αρτέμιδα και Νέο Βουτζά

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα Αττικής σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ, όπως τόνισε εκπρόσωπός της, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Νωρίς το απόγευμα αποσύρθηκαν και τα εναέρια μέσα, καθώς αποσοβήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Επισήμως, στις 17:20 η πυροσβεστική ενημέρωσε πως η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο.

Και η πυρκαγιά μεταξύ Νέου Βουτζά και Καλλιτεχνούπολης, κοντά στη Μονή Παντοκράτορα Νταού Πεντέλης δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Το απόγευμα η πυροσβεστική ενημέρωσε πως το τελευταίο 24ωρο (ώρα 19:00) εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 985 πυροσβέστες με 36 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 277 οχήματα και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αυξημένος ο κίνδυνος και αύριο ο κίνδυνος

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι και αύριο, Παρασκευή, προβλέπεται πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε τρεις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν, αλλά και λόγω των εξελισσόμενων δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας, όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε γενική επιφυλακή.

Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.