Στον προαχθέντα Απόστ. Μπανιά ανατέθηκε η εποπτεία 7 Αστυνομ. Τμημάτων. Ήταν διοικητής στο Α.Τ. Παλλήνης

Ένας αστυνομικός γνώριμος και οικείος στην κοινωνία των πολιτών του Δήμου Παλλήνης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Απόστολος Μπανιάς προήχθη στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ σε αστυνομικό διευθυντή και τοποθετήθηκε διευθυντής στην Γ’ Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής με έδρα την Αγία Παρασκευή.

Ο κ. Απ. Μπανιάς, ζει με την οικογένειά του στο Γέρακα και τα περίπου τρία τελευταία χρόνια ήταν διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης. Διακρίθηκε για την υπηρεσιακή του πληρότητα και αυτή πιστοποιείται από τα αποτελέσματα που είχε το Αστυνομικό Τμήμα σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις που σχετίζονταν με επεισόδια, φιλονικίες και επιμέρους τοπικές «αναστατώσεις» λειτουργούσε κατά το πλείστον κατευναστικά και συμβιβαστικά με συνέπεια να αξιολογείται από ένα μεγάλο τμήμα πολιτών της περιοχής ως πρόσωπο με αξιοπιστία, «μπέσα» και να απολαμβάνει ευρείας αποδοχής. Σε τοπικό επίπεδο, η Αστυνομία στο πρόσωπό του “εξέπεμπε” ένα ανθρωποκεντρικό “χαρακτήρα” και αναμφίβολα αυτή η μικρή κατάκτηση πιστώνεται στον ίδιο.

Στα νέα καθήκοντα του κ. Απ. Μπανιά περιέχεται η ευθύνη εποπτείας των Αστυνομικών Τμημάτων στις περιοχές Παπάγου, Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Νέου Ψυχικού, Παλλήνης, Γέρακα και Μελισσίων.

Η θέση του στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης παραμένει επί του παρόντος κενή και καλύπτεται προσωρινά από τον ως σήμερα υποδιοικητή του Τμήματος κ. Παναγιώτη Τσανακτσή.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης

Σε ότι αφορά το Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης, το «δίδυμο» της διοίκησής του –Παναγιώτης Φουσιτζής, διοικητής και Χαράλαμπος Στεφανόπουλος, υποδιοικητής- παραμένει ως έχει και ευχής έργον να διατηρηθεί η παρουσία του, δεδομένου ότι και την περιοχή αμφότεροι γνωρίζουν πολύ καλά και τα αποτελέσματα τους σε επίπεδο εξάρθρωσης και εξιχνίασης του κοινού εγκλήματος είναι ιδιαίτερα υψηλά.