Αρνήθηκε η Ραχήλ Μακρή τη χρήση μάσκας προστασίας στην “κλειστή” συνεδρίαση της Οικον. Επιτροπής!

Σε σοβαρή καταγγελία για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ σε σχέση με τον COVID-19, ειδικότερα, για την μη χρήση μάσκας προστασίας σε κλειστές  συσκέψεις συλλογικών οργάνων, προέβη χθες η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”, κ. Ειρήνη Κουνενάκη.  

Ειδικότερα: κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης η κ. Ειρ. Κουνενάκη ζήτησε από τον Δήμαρχο Παλλήνης και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Α. Ζούτσο, να τηρηθεί η οδηγία του ΕΟΔΥ και όλοι οι συμμετέχοντες να κάνουν χρήση της μάσκας προστασίας, δεδομένου ότι η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει σε σε τραπέζι συσκέψεων στον προθάλαμο του δημαρχιακού γραφείου και οι 9 αιρετοί κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο.

Πράγματι, ο κ. Α. Ζούτσος προέτρεψε την κ. Ραχήλ Μακρή να τηρήσει τα προβλεπόμενα, αυτή αρνήθηκε, ισχυριζόμενη ότι “η μάσκα είναι παράνομη και όποιος έχει πρόβλημα να αποχωρήσει» και αντί ο Δήμαρχος να την επαναφέρει στην τάξη, σιώπησε και ξεκίνησε την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης!

Στην καταγγελτική δήλωση της, η κ. Ε. Κουνενάκη, αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συνέβη  στον κ. Α. Ζούτσο, τον χαρακτηρίζει “υποτακτικό” έναντι της κ. Ρ Μακρή γιατί “με την ψήφο της  διασφαλίζεται η ψήφιση των θεμάτων που εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο.” (16 Δ.Σ. έχει η παράταξη του κ. Α. Ζούτσου και 17 η αντιπολίτευση)

 Η δήλωση της κ. Ειρήνης Κουνενάκη

“Δεν θα παίξετε κ. Δήμαρχε και με την υγεία μας!

Εδώ και κάποιους μήνες, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, δεν συνεδριάζει, με επίκληση την πανδημία. Ούτε καν με τηλεδιάσκεψη. Μόνο δια περιφοράς. Από τον Μάρτιο έχουν πραγματοποιηθεί δύο συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και μια δια ζώσης.

Σε αντίθεση με το Δ.Σ. Παλλήνης, η Οικονομική Επιτροπή συνεχίζει να συνεδριάζει, στον προθάλαμο του γραφείου του Δημάρχου, σε χώρο δηλαδή περίπου 8 εως 10 τμ.!

Σήμερα, λίγο πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχω ως μέλος, ζήτησα από τον Δήμαρχο, για λόγους τήρησης των μέτρων προστασίας και διασφάλισης της υγείας όλων μας και μάλιστα σε περίοδο με ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική, να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση όχι στον προθάλαμο του γραφείου του, αλλά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  (αίτημα που έτσι κι αλλιώς είχε υποβληθεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης, στην αρχή της αυτοδιοικητικής περιόδου, προκειμένου να είναι δημόσια και ανοικτή).

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εννέα άτομα. Με την έναρξη της, ζήτησα να τηρηθεί, από όλους, τουλάχιστον, η χρήση της μάσκας προστασίας. Ο κ. Δήμαρχος, πράγματι ζήτησε από τη δημοτική σύμβουλο κ. Ραχήλ Μακρή να φορέσει μάσκα, το αρνήθηκε και απάντησε με τα εξής λόγια: «η μάσκα είναι παράνομη, υπάρχει νόμος γι αυτό και όποιος έχει πρόβλημα να αποχωρήσει».

Ατυχώς, ο κ. Δήμαρχος αντί ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα, πειθάρχησε, σιωπώντας στην αντίδραση της κ. Μακρή και συνεργώντας σε μια επιλογή που πέραν των άλλων, παραβιάζει και τη σχετική διάταξη του νόμου.
Είναι, προφανές, πλέον, ότι ο κ. Δήμαρχος μετατράπηκε σε υποτακτικό της κ. Μακρή, αφού με την ψήφο της, διασφαλίζει την οριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άλλωστε για τον ίδιο λόγο ο κ. Δήμαρχος, δεν αποδοκίμασε την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση της στον Γιάννη Αντετοκούμπο, γεγονός που καταδικάστηκε από 16 Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Προειδοποιούμε για τελευταία φορά τον κ. Δήμαρχο, ότι «παιχνίδια» με την υγεία μας δεν θα του επιτρέψουμε να ξανακάνει και τον καλούμε, να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο.

Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και όχι να τα προσαρμόζει στις «ιδεοληψίες» της κ. Μακρή.

Δεν θα παίξετε κ. Δήμαρχε και με την υγεία μας!”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απορώ πως την ανέχονται αυτή την κυρία στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι βρέθηκαν άνθρωποι και την ψήφισαν. Πέρασε από Ν.Δ., ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Λαϊκή Συσπείρωση και έπεισε ότι η κυρία μόνο για τις λαϊκές αγορές να πουλάει μανταρίνια και λεμόνια κάνει… Απορώ γιατί η κ. Κουνενάκη και όλοι οι άλλοι δεν έφυγαν από κει μέσα. Τα σταγονίδια του σάλιου της όπως και κάθε ανθρώπου πετάγονται στα 2 και 3 μέτρα… Κι αν είχε τον υιό;

Comments are closed.