Άργησε αλλά το έκανε…! Ανεξαρτητοποιήθηκε ο πρ. Δήμαρχος Δήμου Γλυκών Νερών, Λάμπρος Κασαγιάννης

Λάμπρος Κασαγιάννης

«Βελούδινο» διαζύγιο από την κοινή «συστέγαση» Λάμπρου Κασαγιάννη και Σπύρου Στάμου με πρωτοβουλία του πρώτου και φιλοφρονητική απάντηση του δεύτερου που συμβαίνει να είναι και ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία πολιτεύθηκε στις εκλογές του Μαΐου 2019, ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Γλυκών Νερών.

Ο κ. Λ. Κασαγιάννης με δήλωση του προς την πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Παιανίας, κ. Μάρθα Λεκκάκου, δημοσιοποίησε την απόφαση ανεξαρτητοποίησης του, επικαλούμενος «διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις κυρίως, αφορώσες στην λειτουργία της Παράταξης επί συγκεκριμένων θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Η συγκεκριμένη εξέλιξη για τους γνωρίζοντες τον χαρακτήρα και την κουλτούρα του Λάμπρου Κασαγιάννη με βάση την μέχρι και σήμερα αυτοδιοικητική διαδρομή του, δεν προκαλεί έκπληξη, τουναντίον, επαναφέρει στο προσκήνιο τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν στις αρχές του 2019 αναφορικά με το χρόνο διάρκειας αυτής της σύμπλευσης, δεδομένης της αισθητής διαφορετικότητας των δύο αυτοδιοικητικών σε επίπεδο συγκρότησης και αντιληπτικής λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λάμπρος Κασαγιάννης, παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας και η συμβολή του τόσο ως προς τη λειτουργία του σώματος όσο και ως προς την άσκηση κριτικής στη διοίκηση του Δήμου θα εξακολουθήσει να έχει τα χαρακτηριστικά της σοβαρότητας, του μέτρου και της ευθύνης για τα οποία, άλλωστε, έχει διακριθεί στα χρόνια που πολιτεύεται.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του πρ. Δημάρχου Δήμου Γλυκών Νερών

Ακολουθεί η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Λάμπρου Κασαγιάννη και στη συνέχεια η αντίδραση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης από την οποία αποχώρησε, κ. Σπύρου Στάμου.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να δηλώσω προς το Προεδρείο σας την αποχώρησή μου από τη Δημοτική Παράταξη “ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ” με επικεφαλής της τον κ. Σπυρίδωνα Στάμου και την απόφασή μου να παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις παραπάνω σχετικές διατάξεις Νόμων και εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι λόγοι αποχώρησης – ανεξαρτητοποίησής μου, εξηγήθηκαν γραπτώς και λεπτομερώς στον επικεφαλής της Παράταξης και έχουν να κάνουν με διαφορετικές μας απόψεις – αντιλήψεις, κυρίως αφορώσες στην λειτουργία της Παράταξης επί συγκεκριμένων θεμάτων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Κυρία Πρόεδρε, αποτελεί τιμή και ευθύνη για μένα η εντολή των Συμπολιτών μου και από την τιμητική θέση του Δημοτικού Συμβούλου που με εξέλεξαν, τους επαναδιαβεβαιώνω, ότι θα συνεχίσω με την ίδια διάθεση και από την “ νέα ” μου θέση ως Ανεξάρτητου, να υπηρετώ τα συμφέροντα της Παιανίας και κατ’ επέκτασιν των ιδίων.

Γι’ αυτό, θα αγωνιστώ με περισσότερους “ βαθμούς ελευθερίας ”, για να συμβάλλω με τις μικρές μου δυνάμεις, στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου ως Χώρου Αρμονικής Συνύπαρξης, τόσο με κατάθεση Ιδεών και Πραγματοποιήσιμων – Εφαρμόσιμων προτάσεων προς τη σωστή κατεύθυνση, όσο και με την άσκηση καλοπροαίρετης, αυστηρής μεν αλλά πέρα ως πέρα Εποικοδομητικής Κριτικής προς την Δημοτική Αρχή.

Εύχομαι, να επιστρέψουμε σύντομα ως κοινωνία σε κανονικούς ρυθμούς, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε συντομότερα και καλύτερα στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει έναντι των Δημοτών μας.

Τέλος κυρία Πρόεδρε, παρακαλώ πολύ να προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες γνωστοποίησης της απόφασής μου στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας, στις Υπηρεσίες του και όπου αλλού επιβάλλεται.

Παιανία 19 Απριλίου 2021

Με τιμή
Λάμπρος Δ. Κασαγιάννης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παιανίας

Η ανακοίνωση του πρ. Δημάρχου Δήμου Παιανίας, κ. Σπ. Στάμου

«Με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να σας ενημερώσω για την ανεξαρτητοποίηση από τον Συνδυασμό μας «Νέα Πολιτεία» του εξαίρετου συνεργάτη και αγαπητού φίλου κ. Λάμπρου Κασαγιάννη.

Η μέχρι τώρα κοινή μας πορεία χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, ποιοτική και εποικοδομητική συνεργασία.

Η αξιόλογη παρουσία του στην παράταξη συνέβαλε στην καλλιέργηση αρίστου κλίματος συνεργασίας και προσέφερε πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Η διακεκριμένη πολυετής θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει τόσο το εξαίρετο προσωπικό του ήθος, όσο και το πολιτικό.

Οι μεταξύ μας σχέσεις διαχρονικά διέπονται από τις αξίες της φιλίας, της εκτίμησης και του σεβασμού και αποτελούν παρακαταθήκη των πολιτικών αξιών που οφείλουμε όλοι να προάγουμε.

Εκ μέρους όλων των στελεχών του συνδυασμού μας, τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και την προσφορά του και του εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες τις προσωπικές του επιλογές».