Απάντηση του κ. Απόστ. Βολιώτη στην υπέρ του ΝΑΙ δήλωση του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης

Επικριτικός προς την πρωτοβουλία του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης κ. Α. Ζούτσου να συνηγορήσει δημόσια με την αυτοδιοικητική ιδιότητά του στο ΝΑΙ της περασμένης Κυριακής, εμφανίζεται με δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, φίλα προσκείμενης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «Παρέμβαση για έναν Άλλο Δήμο», κ. Απόστολος Βολιώτης.

Στην σύντομη παρέμβασή του και αφού αρχικά του προσάπτει ως προς την σύνταξη του κειμένου της δήλωσής, «ύφος τουλάχιστον 40 καρδιναλίων», διερωτάται στην συνέχεια «με ποια λογική, η προσφυγή σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες χαρακτηρίζεται από τον κ. Δήμαρχο ως δήθεν άλλοθι, όταν –επισημαίνει ο κ. Α. Βολιώτης- έχουν στραγγαλιστεί τα δημοκρατικά και οικονομικά δικαιώματα των Ελλήνων με τον πιο άγριο και εξευτελιστικό τρόπο από τους ξένους και ντόπιους κοτζαμπάσηδες;»

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Α. Βολιώτη στο σύνολό της:

«Την Πέμπτη 2 Ιούλη δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου του Δήμου Παλλήνης με θέμα την τοποθέτηση του δημάρχου κ. Αθαν. Ζούτσου στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το δημοψήφισμα.

Εκτός από την δημοσιοποίηση του στα ηλεκτρονικά μέσα και τοπικό τύπο, το κείμενο στάλθηκε μέσω email στους πολίτες του Δήμου Παλλήνης.

Από τον τρόπο διαχείρισης και προβολής του συγκεκριμένου κειμένου τεκμαίρονται οι προθέσεις , οι σκοποί και η στόχευση της αδιανόητης αυτής ενέργειας .

Είναι αυτονόητο ότι ο κ.Ζούτσος –όπως όλοι οι πολίτες- έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να έχει τις όποιες απόψεις και πολιτικές επιλογές για οποιοδήποτε ζήτημα και πρόβλημα.

Όταν όμως μιλάει και διατυπώνει απόψεις, συμβουλές και προτροπές προς την κυβέρνηση, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τον λαό και μάλιστα ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ύφος κειμένου τουλάχιστον 40 καρδιναλίων, τότε δικαιούμαστε και εμείς να αναρωτηθούμε και να τοποθετηθούμε ΜΕΤΑ το δημοψήφισμα ως κάτωθι:

Με ποια λογική η προσφυγή σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες χαρακτηρίζεται από τον κ. Δήμαρχο ως δήθεν άλλοθι και πρόσχημα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης –για ποιο σκοπό και σε βάρος τίνος άραγε;- όταν έχουν στραγγαλιστεί τα δημοκρατικά και οικονομικά δικαιώματα των Ελλήνων με τον πιο άγριο και εξευτελιστικό τρόπο από τους ξένους και ντόπιους κοτζαμπάσηδες;

Ποιος ευθύνεται άραγε για την δραματική καμπή για το μέλλον της πατρίδας μας, όπως σωστά παρατηρεί στο κείμενο του ο κ. Ζούτσος;»

Είναι φαεινότερη ηλίου η προσπάθεια συσκότισης εκ μέρους του, των αποκλειστικών ευθυνών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και των γνωστών πολιτικοοικονομικών κύκλων οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή.

Ταυτόχρονα, συνειδητά αποσιωπά τις προσωπικές του ευθύνες για τη στάση που κράτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν συμμετείχε σε όργανα της Τ.Α και όχι μόνο.

Ο ρόλος του αποτέλεσε μέρος της λειτουργίας του συστήματος που δημιούργησε την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Με το κείμενο του και μάλιστα με μορφή Δελτίου Τύπου του Δήμου Παλλήνης επιβεβαιώνει και σήμερα την συνέχιση του ίδιου ρόλου.

Απλά ρωτάμε και περιμένουμε απαντήσεις με νέο Δελτίο Τύπου που θα δημοσιοποιήσει στους πολίτες της Παλλήνης:

  • Ποιος έχει την ευθύνη για τα κακά χάλια της Αυτοδιοίκησης;
  • Ποιος μείωσε κατά 70% τους πόρους της Τ.Α από τον κρατικό προυπολογισμό τα τελευταία χρόνια;
  • Ποιος απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι οργανισμοί της Τ.Α;
  • Ποιος αποφάσισε να μείνουν μόνο 13 εργάτες καθαριότητας στον δήμο Παλλήνης;
  • Ποιος αποφάσισε να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη στο Δήμο μας μέσα σε συνθήκες φτώχειας,ανεργίας, κοινωνικού αποκλεισμού και ανθρωπιστικής κρίσης;
  • Τελικά ποιος διχάζει την Κοινωνία με αποφάσεις οργάνων-βλέπε πλειοψηφία ΚΕΔΕ-που εξισώνουν το θύτη με το θύμα;

Στο Δελτίο Τύπου του κ.Ζούτσου η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να παίζει ρόλο Πόντιου Πιλάτου.Αλλά αφού ο ίδιος υπέκυψε στον πειρασμό να πάει πίσω στο χρόνο και να κάνει άστοχες παρομοιώσεις ενθυμούμενος τον Ρωμαίο διοικητή της Γαλιλαίας, ας κοιτάξει στον καθρέφτη και ίσως αναγνωρίσει έναν από τους σύγχρονους του Πιλάτου τοπικούς άρχοντες της καθεστωτικής τάξης εκείνης της εποχής οι οποίοι μνημονεύονται κατά τας γραφάς.

Την Κυριακή 5 Ιούλη, όλοι μας βρεθήκαμε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι.Ο λαός κλήθηκε από την κυβέρνηση να απαντήσει εάν δέχεται η απορρίπτει την πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης. Της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Οι έξω και οι μέσα συνοδοιπόροι τους μετέτρεψαν το ερώτημα σε στοίχημα πτώσης της κυβέρνησης. Προσπάθησαν να πείσουν το λαό ότι τα επίδικα ήταν το ευρώ και η Ευρώπη.

Ολοι μας ξέραμε την αλήθεια.Ο καθένας μας τοποθετήθηκε.Ο καθένας ψήφισε με βάση το δικό του σκεπτικό μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας των ΜΜΕ και των κυκλωμάτων του συστήματος.

Ολοι πήραμε θέση. Με το Δελτίο Τύπου ο δήμαρχος Παλλήνης πήρε δημόσια θέση με στόχο να επηρεάσει τους δημότες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου Παλλήνης με ποσοστό 61,5% απάντησε με ένα βροντερό ΟΧΙ.

Ολοι, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, είπαν ότι ανήκουμε στην Ευρώπη. Κανείς δεν ήθελε να μεταναστεύσει. Ολοι ξέρουμε ότι η Παλλήνη ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής η οποία αποτελεί αμετακίνητο μέρος της Ευρώπης. Θέλουμε όμως μία άλλη Ευρώπη, διαφορετική από αυτή που μας ξεροτηγανίζει.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι όλοι ανεξάρτητα από το τι ψηφίσαμε, ζούμε στο ίδιο παρόν με κοινό μέλλον και μας χρειάζεται σύμπνοια και ετοιμότητα. Οι τοπικοί άρχοντες ας μη το ξεχνούν βάζοντας πάνω απ’ όλα σκοπιμότητες και σχεδιασμούς κόντρα στο κοινό συμφέρον.”