Δρόμοι με «ιστορία» και φτιαγμένοι με αλαζονεία στην Άνω Μπαλάνα. Σοβαρές καταγγελίες δημότη της περιοχής

Η επιστολή του δημότη Παλλήνης, κ. Ιωάννη Μπαϊρακτάρη, εστάλη στο Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο στις 26 Οκτωβρίου 2020, αναφέρεται σε σειρά κακοτεχνιών στα έργα διαπλάτυνσης συγκεκριμένων δρόμων της Άνω Μπαλάνας και από τότε μέχρι και σήμερα, είναι σε αναμονή απάντησης της Δημοτικής Αρχής.

Τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία του δημότη χρήζουν άμεσων διευκρινήσεων και δεν απαιτείται εισαγγελική παραγγελία ή προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη για να προκύψει η απάντηση του κ. Α. Ζούτσου.

Το δικαίωμα του δημότη να έχει ενημέρωση είναι κατοχυρωμένο θεσμικά και πολιτικά και όσο αν αυτή η διαδικασία δημοκρατίας συνιστά για τον κ. Δήμαρχο, ανεπιθύμητη επιλογή και «ξένο σώμα» οφείλει, επιτέλους, να ξεπεράσει τον εαυτό του!

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ι. Μπαϊρακτάρη:

Προς
Δήμαρχο Παλλήνης Παλλήνη 26/10/20
Παλλήνη

Θέμα: Άνω Μπαλάνα / Διαπλάτυνση δρόμων

Κύριε Δήμαρχε,

Είμαι μόνιμος κάτοικος στην Άνω Μπαλάνα και επικοινωνώ μαζί σας, μιας και ποτέ δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο των υπηρεσιών σας (κ. Πολυχρονόπουλο τηλ 2106604717, 2106604649 από 08.00πμ -16.00μμ για να ορίσουμε συνάντηση) και για να εκφράσουμε την απογοήτευση μας με τις αδικαιολόγητες αποφάσεις σας καθώς και κακοτεχνίες σχετικά με την διαπλάτυνση ορισμένων από τους δρόμους της περιοχής μας.

Επειδή είναι πολλές οι περιπτώσεις , προς το παρόν θα αναφέρω ορισμένες.

Συγκεκριμένα:

  1. Ξεκινήσατε την διαπλάτυνση της οδού Μίληση από την Λεωφ. Σπάτων και όχι από το ύψος της Λεωφ. Μαραθώνος που θα εξυπηρετούσε καλύτερα και τον σταθμό της Πυροσβεστικής για άμεση πρόσβαση στις δυο αυτές Λεωφόρους.

Προφανώς, η απόφασή σας, είχε να κάνει για να εξυπηρετήσετε το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που υπάρχει επί της οδού Μίληση και Λεωφ. Σπάτων και τους ειδικούς λόγους που το αποφασίσατε τους ξέρετε μόνο, εσείς.

Σήμερα, όμως, που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα έργα της συγκεκριμένης οδού, επιβεβαιώνεται ότι προφανώς δεν σας ενδιέφερε η διαπλάτυνση της οδού Μίληση για το καλό της περιοχής μας, αλλά ο σκοπός σας ήταν να προσφέρετε χώρο parking για τα αυτοκίνητα των εργαζομένων του συγκεκριμένου ιδιωτικού ιδρύματος.

Όπως κι εσείς πιστεύω ότι θα έχετε διαπιστώσει, το πλάτος της οδού έχει μειωθεί περισσότερο ακόμη – και πριν από την διαπλάτυνση της – με σοβαρότατο κίνδυνο να προξενηθούν ατυχήματα ακόμη και θανατηφόρα, αφού έχει κτιστεί Δημοτικό σχολείο δίπλα από την συγκεκριμένη οδό και πολύ σύντομα θα λειτουργήσει! (ενδεικτική η φωτογραφία που ακολουθεί)

  1. Με απόφαση σας έγινε διαπλάτυνση παρακείμενου πλαϊνού πολύ μικρού δρόμου (δεν υπάρχει ονομασία) του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου που είναι και … αδιέξοδο! Ποιον εξυπηρετεί; Μήπως αποκλειστικά και μόνο την συγκεκριμένη επιχείρηση; (ακολουθεί η φωτογραφία με το ….αδιέξοδο)

  1. Με απόφαση σας διαπλατύνατε την οδό Σπ. Λούη 7,30 m πλάτος που είναι αδιέξοδη και στις δυο πλευρές, όταν η παράλληλη οδός Παπανδρέου που αποτελεί την εσωτερική περιφερειακή οδό της Άνω Μπαλάνα, με διελεύσεις μεγάλων φορτηγών, σχολικών λεωφορείων και πολλών ΙΧ – έχετε κάνει μόνο μερικά μέτρα και το πλάτος είναι 7,00m! – που έπρεπε να ολοκληρώνατε όπως οφείλατε λόγω της ειδικής περίπτωσης – με αποτέλεσμα να διατρέχουμε άμεσα υψηλό κίνδυνο, με πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Ποια η λογική; (χαρακτηριστικές οι τρεις φωτογραφίες που ακολουθούν)

  1. Με απόφαση σας , ξεκινήσατε την διαπλάτυνση ενός μικρού δρόμου περίπου 150 m αδιέξοδο (διασταύρωση Οδού Διοβουνιώτη με την Λεωφ. Σπάτων.) Ποια η λογική; Μήπως το αποφασίσατε για να εξυπηρετήσετε και εδώ το άνοιγμα της επιχείρησης που ετοιμάζεται, τώρα, εκεί; (Παρατηρείστε την φωτογραφία που ακολουθεί)

  1. Με δική σας απόφαση ξεκινήσατε την διαπλάτυνση της οδού Πύρρου μόνο για 70 m περίπου! (Ακολουθεί το αποτέλεσμα της παρέμβασης σας)

  1. Με ποια λογική και η δική σας εντολή , οι υπηρεσίες του Δήμου να μην απαντούν σε λογικά γραπτά και πρωτοκολλημένα αιτήματα των κατοίκων της Άνω Μπαλάνας και συγκεκριμένα, όταν από το 2018 έχουν αιτηθεί γραπτά οι 15 ιδιοκτήτες ακινήτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη να εντάξετε τον δρόμο στο πρόγραμμα της διαπλάτυνσης χωρίς να εγείρουν ενστάσεις όπως γίνεται σε άλλου δρόμους;
  2. Γιατί, αφού γνωρίζατε ότι οι γνωστές εμπλοκές που δημιουργήσατε με κατοίκους της περιοχής μας και τους οποίους αναγκάσατε να λάβουν ασφαλιστικά μέτρα, δεν προχωράτε τα έργα διαπλάτυνσης σε άλλους δρόμους της περιοχής μας (πχ όπως ανέφερα παραπάνω), αλλά επιμένετε να δημιουργείτε αυτή την ανισόρροπη κατάσταση με την δημιουργία μικρών μόνο τμημάτων και όχι την ολοκλήρωση άλλων δρόμων που δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα;

Σας υπενθυμίζω ότι όταν οι κάτοικοι της περιοχής μας, αντέδρασαν στην παράλογη λογική σας ….. την ανακατασκευή των περιφράξεων με δικά μας έξοδα και τα οποία θα συμψηφιστούν με τα ποσά που θα καταβάλλουμε μελλοντικά στον Δήμο, μας «τιμωρήσατε» με την διακοπή των εργασιών!

Σας ζήτησαν την άμεση καταβολή των όποιων αποζημιώσεων ώστε να κάνουν τις επισκευές. Αναρωτηθήκατε άραγε εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε ή η αφθονία των εσόδων σας δεν σας βοηθάει να το αντιληφθείτε;

Σκεφτήκατε, επίσης, την περίπτωση να μην εμπνέετε φερεγγυότητα ώστε να προπληρώσουμε εμείς οι κάτοικοι τα έξοδα αποκατάστασης και να έχουμε λαμβάνειν από τον Δήμο αργότερα, όταν ο Δήμος έχει εισπράξει ήδη χρήματα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ;

Μήπως, όλα αυτά τα «περίεργα» έχουν να κάνουν με επανάληψη της «τιμωρίας μας» από εσάς επειδή δεν υιοθετούνται άμεσα οι παράλογες εντολές σας;

Επίσης με την ευκαιρία που μου δίνει αυτή η επικοινωνία μαζί σας, θα ήθελα να αναφερθώ και στο θέμα των πεζοδρομίων.

Είναι παράλογο, όπως ανέφερα και παραπάνω να δημιουργείτε διαπλάτυνση αδιέξοδων δρόμων, με πλάτος πάνω από 7,00 m, αλλά με πεζοδρόμια μόλις 0,40cm έως και 1,00 m και σε ορισμένες περιπτώσεις πεζοδρόμια μόνο στην μια πλευρά του δρόμου!

Επίσης παράλογη είναι και η λογική σας να απαιτεί ο Δήμος από τους κατοίκους την πλακόστρωση των πεζοδρομίων τους με δικά τους έξοδα, όταν τα πεζοδρόμια δεν είναι ιδιωτικά αλλά δημοτικά!

Είναι τόσο πολύ δύσκολο οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, όπως και Εσείς που έχετε πάντα τον τελευταίο λόγο των αποφάσεων, να αντιληφθείτε ποια θα είναι η γενικότερη εικόνα των δρόμων στο τέλος από τις διαφοροποιημένες πλακοστρώσεις που θα μπορεί να κάνει ο καθένας μας χωρίς ενιαία εμφάνιση;

Είναι τόσο δύσκολο να σκεφθείτε ότι με αυτή την παράλογη απόφαση σας, δίνεται το δικαίωμα σε όλους μας να αποφασίσουμε πως θα θέλουμε τα πεζοδρόμια μας, πχ. δένδρα, θάμνοι, κ.α., που δεν θα μένει ελεύθερος χώρος για τους πεζούς και θα είστε υπόλογοι για τα όποια τροχαία ατυχήματα θα προκύπτουν;

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας προτείνω ότι, θα είναι πολύ καλό για όλους μας, να επισκέπτεστε πότε-πότε την περιοχή μας ή έστω και οι συνεργάτες σας, αντιδήμαρχοι, ώστε να βλέπουν από κοντά τις ανησυχίες μας, τα λάθη σας και όχι μόνο προεκλογικά προς “άγρα” ψήφων για το μεταξύ σας και απόλυτα δικό σας πολιτικό όφελος!

Ευελπιστώ για την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Άνω Μπαλάνα
Παλλήνη