4,4 ρίχτερ σεισμική δόνηση με επίκεντρο 2 χιλ. Β/Α της Σταμάτας Ανατ. Αττικής

Με επίκεντρο την περιοχή της Σταμάτας, 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά τοι οικιστικού ιστού της, ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ  σημειώθηκε στις 22:25 προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Η σεισμική δόνηση είχε “διάρκεια” και ήταν ιδιαίτερα αισθητή στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής.  Μεγάλος αριθμός πολιτών κατέφυγε σε υπαίθριους χώρους υπό το φόβο νέων σεισμικών δονήσεων.

Κατά το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο  και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο σεισμός ήταν 4,4 ρίχτερ και κατά το Ευρωμεσογειακό,  4,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ  με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λέκκα, ο σεισμός αυτός είναι συνέχεια σεισμικών δομήσεων που υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή. “Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, πρέπει να ηρεμήσουμε” σημείωσε ο κ. Λέκκας. “Μικρά τα ρήγματα και δεν μπορούμε να έχουμε από αυτήν την περιοχή μεγάλους σεισμούς” τόνισε.

Όπως δήλωσε ο σεισμολόγος κ. Νίκος Παπαδόπουλος, δεκάδες μικροσεισμοί σημειώθηκαν ί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αττικής και της Εύβοιας (Κόλπος Πεταλιών).

Οι σεισμοί είχαν μέγεθος από 1,6 μέχρι 2,8 Ρίχτερ και ήταν αισθητοί σε πολλές περιοχές της Ανατ. Αττικής.

Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τα επίκεντρα των σεισμικών δονήσεων