Εκλάπησαν τα χρήματα της εκδρομής των μαθητών της Β’ τάξης του 2ου Λυκείου Γέρακα!

Ιεροσύλησαν οι –μέχρι στιγμής- άγνωστοι δράστες που μπήκαν στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Λυκείου Γέρακα και από το γραφείο της διεύθυνσης του Σχολείου πήραν το ποσό των 12.000 €!. Τα χρήματα προορίζονταν για την τετραήμερη εκδρομή των περίπου 75 μαθητών της Β’ Λυκείου στα Ζαγοροχώρια και στην πλειοψηφία τους είχαν «μαζευτεί» από το υστέρημα των οικογενειών τους. (150 € από τον κάθε μαθητή).

Εύλογα, η είδηση της κλοπής των χρημάτων προκάλεσε ισχυρό σοκ στους μαθητές αφού η κύρια παρενέργεια της θλιβερής αυτής πράξης, πλήττει την «βιωσιμότητα» ενός ….ονείρου που ξεκίνησε να απογειώνεται από την πρώτη ακόμη ημέρα της σχολικής περιόδου. Και στο σημείο αυτό προκύπτει το «κρίσιμο» ερώτημα: είναι εφικτό, έστω την τελευταία στιγμή -η αναχώρηση των μαθητών είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Απριλίου- να βρεθεί λύση και η εκδρομή να γίνει;

Δεδομένης της ευαισθησίας του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου, ναι, είναι εφικτό. Να πάρει την πρωτοβουλία και να εισάγει στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση έκτακτης επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έτσι να κλείσει το ζήτημα με την επιβαλλόμενη ομόφωνη συναίνεση εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων. Η όποια επιφύλαξη πως μια τέτοια απόφαση δημιουργεί «προηγούμενο» για μελλοντικές αντίστοιχες αιτήσεις δεν ευσταθεί γιατί η αφελής επιλογή να «φυλαχθούν» 12.000 € σε κάποιο συρτάρι ενός γραφείου, είναι αμφίβολο αν εφεξής θα βρει μιμητές….

Το ζήτημα της απώλειας των 12.000 € έχει προκαλέσει αναστάτωση στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του 2ου Λυκείου Γέρακα και στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης «κινητικότητας» εκ μέρους πολλών γονέων για την εξεύρεση «επείγουσας λύσης» στο αναπάντεχο πρόβλημα και η επιστολή που εστάλη προς τον «Νεολόγο» το πνεύμα της οποίας υιοθετούμε και προσυπογράφουμε.
Χάριν της ανάγκης να αποδοθεί πλήρως η είδηση, σημειώνεται ότι της διάρρηξης επιλήφθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Γέρακα, ήδη ελήφθησαν τα αποτυπώματα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε να πληροφορηθούμε την ταυτότητα των «ιερόσυλων» θρασύτατων αυτών δραστών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συλληφθούν. (Ευχής έργον…)

Ακολουθεί το περιεχόμενο του ληφθέντος μηνύματος:

Οι αναμνήσεις των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών είναι ανάμεσα στις πιο γνωστές αναμνήσεις των σχολικών χρόνων, κυρίως γιατί αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα στην ρουτίνα του σχολείου τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Παρόλο που ο σκοπός τους είναι κυρίως εκπαιδευτικός, μπορούν συγχρόνως να αποτελέσουν μια συναρπαστική εμπειρία για όσους συμμετέχουν.

Δυστυχώς αυτή η εμπειρία για τα παιδιά της Β’ Λυκείου του 2ου Γενικού Γέρακα, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί (αναχώρηση Πέμπτη 10/4), αφού ξημερώματα της Κυριακής 6 Απριλίου, από το γραφείο της διευθύντριας του 2ου Γενικού Λυκείου Γέρακα, αφαιρέθηκε όλο το χρηματικό ποσό, προοριζόμενο για την σχολική τους εκδρομή.

Γονείς και παιδιά προσπαθούμε να βρούμε μία λύση για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή των παιδιών… Θα θέλαμε να ακούσουμε προτάσεις που θα μπορέσουν έστω και την τελευταία στιγμή να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση μίας από τις πιο σημαντικές εμπειρίες των σχολικών χρόνων.. Δήμος Παλλήνης 2ο λύκειο Γέρακα.»