Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και 9 μποφόρ ο καιρός, σήμερα

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά γίνονται προς το παρόν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γραμμές Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η αλλαγές δρομολογίων.

Στην Ανατολική Αττική ο καιρός

Πρόβλεψη καιρού το επόμενο επταήμερο στην Ανατολική Αττική

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, ενδεχομένως λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα του νομού, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.