Παρέμβαση των βουλευτών Αττικής υπέρ της αναστολής των επιβληθέντων προστίμων στους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες, Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαυρίου για το θέμα των διεκδικήσεων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι ιδιοκτητών του Δήμου Λαυρεωτικής, με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής. 

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές, κ.κ. Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Δέδες, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Μαυρωτάς, Κων/νος Κατσίκης και εκπρόσωπος της κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής κ.κ Κων/νος Λεβαντής, Σταύρος Ιατρού και Απόστολος Παμφίλης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει στον Δήμο Λαυρεωτικής από την ανάρτηση του Κτηματολογίου και κυρίως από την επιβολή προστίμων από το Ελληνικό Δημόσιο σε πολλούς κατοίκους της περιοχής και συμφωνήθηκε να προωθηθούν άμεσα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις τα αιτήματα του Δήμου Λαυρεωτικής για αναστολή των επιβληθέντων προστίμων μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων του Κτηματολογίου, επέκταση της εφαρμογής του Νόμου 719/1977 (άρθρο 19 – πρόκριση ιδιωτών έναντι Δημοσίου) σε όλη την εδαφική επικράτεια του τότε Δήμου Λαυρεωτικής και νυν καλλικρατικών Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού (σήμερα ισχύει μόνο για την Κερατέα) και νομοθετική παρέμβαση ώστε να αναγνωρίζονται οι δημότες Λαυρεωτικής έναντι του Δημοσίου ως αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3127/2003, μέσω ψήφισης σχετικής τροπολογίας Νόμου που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, Πέτρου Φιλίππου

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου δήλωσε: «Θεωρώ ότι με συναίνεση και διάλογο πάντα βρίσκονται λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Το ίδιο συνέβη και για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Λαυρεωτικής. Το γεγονός ότι παρακάθησαν στο ίδιο τραπέζι οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής όλων των κομμάτων αλλά και οι τοπικές αρχές – Περιφέρεια και Δήμος – στέλνει ένα μήνυμα για το πόσο αναγκαία είναι η συνεργασία και η συνεννόηση όλων των πολιτικών φορέων για την επίλυση των προβλημάτων.

Μακάρι το παράδειγμα της συγκεκριμένης σύσκεψης να ακολουθηθεί σε όλους τους τομείς άσκησης διοίκησης τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο».