Παρέμβαση της κ. Ραχήλ Μακρή με αυτοδιοικητικό “άρωμα” και με στόχο το Δήμαρχο Παλλήνης!

Παρέμβαση μη αναμενόμενη από την πρώην Βουλευτή και επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού “Μέτωπο Νίκης”, κ. Ραχήλ Μακρή όχι μόνο αναταράσσει τα “λιμνάζοντα νερά” της τοπικής αυτοδιοίκησης, στοχοποιεί με ευθύ τρόπο το Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο για την επιλογή του να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής και τον εγκαλεί “για επικοινωνιακά τερτίπια & πολιτική σκοπιμότητα…” 


Όπως είναι γνωστό, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης της Τρίτης, 30 Ιανουαρίου 2018, σε πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγ. Μερτύρη να εκδοθεί ψήφισμα για την ονοματοδοσία των Σκοπίων και παράλληλα να ναυλωθούν από το Δήμο λεωφορεία για την μετάβαση των πολιτών στο Σύνταγμα, ο κ. Α. Ζούτσος υπέδειξε στους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας την καταψήφιση της και την ημέρα του συλλαλητηρίου επίλεξε να συμμετάσχει ο ίδιος συνοδεύοντας τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαο.

Οι σχετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον ίδιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν πολλές και ετερόκλητες αντιδράσεις. Τόσο από τα “αριστερά” όσο και από τα ¨”δεξιά”!

Η παρέμβαση της κ. Ραχήλ Μακρή -ζει με την οικογένεια της μόνιμα στο Γέρακα- εκδηλώθηκε σε μια εποχή που το προσωπικό περιβάλλον της υποστηρίζει ότι θα είναι υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Παλλήνης με την ίδια να αποφεύγει επιμελώς, είτε τη διάψευση, είτε την επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Είναι γεγονός ότι η παρουσία της στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα την ημέρα που η τοπική κοινωνία της Παλλήνης τιμούσε την μνήμη του Πολιούχου της, συγκέντρωσε την προσοχή όλων των παρισταμένων, υποκίνησε σχόλια, συζητήσεις μέχρι και εκλογικές προβλέψεις στο ενδεχόμενο που θα διεκδικήσει τη δημαρχία, ακούγονταν και όταν λίγο αργότερα επισκέφθηκε το χώρο του πνευματικού κέντρου στο υπόγειο του Ιερού Ναού, προς έκπληξη των …ψύχραιμων παρατηρητών, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, εναγκαλισμούς και φωτογραφήσεις!

Η παρουσία της στο χώρο ήταν κάτι περισσότερο από αισθητή όπως και η ενόχληση εκ μέρους των παρισταμένων “επισήμων” συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δημάρχου.

Σε συνέχεια της παρουσίας της στον εορτασμό του Πολιούχου της Παλλήνη, προέκυψε και η δήλωση της για την ονοματοδοσία των Σκοπίων και την επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά του κ. Α. Ζούτσου, δήλωση που μάλλον αναδεικνύει το ενδιαφέρον της για την αυτοδιοικητική σκηνή και λιγότερο για την κεντρική πολιτική. Ίδωμεν, ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθεί η δήλωση της κ. Ραχήλ Μακρή όπως περιέχεται στο δελτίο τύπου που απεστάλη στον “Ν”. (Δοθείσης αφορμής και προς ενημέρωση των αναγνωστών του ‘Ν”, ο Δήμος Παλλήνης στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, κατάργησε από μηνών τα δελτία τύπου, αντικαθιστώντας τα με αναρτήσεις στο Facebook)


Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμαρχος Παλλήνης απέρριψε ψήφισμα για την Μακεδονία με δικαιολογία την πολιτική εκμετάλλευση και παρευρέθηκε στο συλλαλητήριο με την θεσμική του ιδιότητα για πολιτική σκοπιμότητα»

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης στις 30.01.2018, η αντιπολίτευση ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος για την ονοματοδοσία των Σκοπίων και την συμμετοχή του ΔΣ στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, πρόταση που απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς του Συμβούλους.

Αποτέλεσμα ήταν, την ίδια ώρα να απορρίπτουν την οποιαδήποτε συζήτηση για το μεγάλο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας με την δικαιολογία, ότι το μόνο που θα προσέφερε μια απόφαση, ήταν να χρησιμεύσει ως τροφή για πολιτική εκμετάλλευση ή ακόμα χειρότερα στην πολιτική προπαγάνδα της όλης υπόθεσης από κάποιους.

Απόφαση δεν βγήκε για να μην υπάρξει τροφή για πολιτική εκμετάλλευση, όμως ο ίδιος ο Δήμαρχος, όχι μόνο συμμετείχε στο Συλλαλητήριο, αλλά βρισκόταν στον χώρο με τους υπόλοιπους Δημάρχους, δηλαδή με την θεσμική του πολιτική του ιδιότητα και χωρίς την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό φρόντισε να ενημερώσει και τους Δημότες για την θεσμική του παρουσία, αναρτώντας φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μαζί με τον Μητροπολίτη, προκειμένου εμφανέστατα να το εκμεταλλευτεί πολιτικά για ψηφοθηρικούς και μόνο σκοπούς.

Τα παλαιοκομματικά κόλπα για την υφαρπαγή ψήφων πολιτών, θα πρέπει να σταματήσουν και κάποιοι να αντιληφθούν ότι η άσκηση πολιτικής για λογαριασμό των πολιτών, πρέπει να βασίζεται σε έργα και όχι σε επικοινωνιακά τερτίπια για την διαιώνιση σε μια καρέκλα.

Τελικά στις φωτογραφίες δεν μας είπατε την θέση σας για την Μακεδονία.

Αναμένουμε λοιπόν.

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης