Λαχανόκηποι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού

Στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, ξεκίνησε η δημιουργία λαχανόκηπων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού. Οι δύο πρώτοι λαχανόκηποι δημιουργήθηκαν στον Παιδικό Σταθμό Καλυβίων, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κουβαρά, την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Με τη βοήθεια γεωπόνου, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ήρθαν σε επαφή με τη γη και τους σπόρους και φύτεψαν λαχανικά, που αποτελούν βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής.

Μέσα από την ενασχόληση με το λαχανόκηπο, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν βιωματική σχέση με τη φύση, να γνωρίσουν τη θαυμαστή λειτουργία της και να καλλιεργήσουν την οικολογική τους συνείδηση.

Παράλληλα, η ενεργός συμμετοχή στην παραγωγή και τη συγκομιδή των λαχανικών, βοηθά τα παιδιά να ενισχύσουν την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και να υιοθετήσουν καλές διατροφικές συνήθειες τώρα και στο μέλλον.

Στο επόμενο διάστημα η δράση θα επεκταθεί σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου φροντίδα, αλλά και ουσιαστική διαπαιδαγώγηση. Αυτό ακριβώς το σκοπό υπηρετεί η δημιουργία των λαχανόκηπων, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν, να χαρούν, να διαμορφώσουν μια θετική, υπεύθυνη στάση απέναντι στην τροφή και στο περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τη Γεωπονική Καλυβίων και το γεωπόνο, κ. Τάσο Δράκο, για την πολύτιμη βοήθειά τους σε αυτή την προσπάθεια.

Εύχομαι στους μικρούς μας κηπουρούς καλή σπορά και καλή σοδειά.»