Επτά οι νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία στην Μάνδρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Τραγικές στιγμές βιώνον οι περιοχές κυρίως της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Ήδη οι νεκροί ανέρχονται στους επτά και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός ενδέχεται να μεγαλώσει. Δυστυχώς η αδυναμία πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές της Μάνδρας εξ αιτίας του μεγάλου όγκου  φερτών υλικών αποτρέπει προς το παρόν τις έρευνες των σωστικών μέσων, ιδιαίτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως αναφέρουν πηγές από την πολιτική προστασία, υπάρχουν άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Σε ότι αφορά τα πέντε πρώτα θύματα για τα οποία υπάρχει επιβεβαίωση (επί του παρόντος δεν υπάρχουν ειδικότερες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητα των δυό τελευταίων θυμάτων) : Μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 101 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε ιδιαίτερα μεγάλο ύψος.

Η γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη. Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκαν ακόμη τρεις νεκροί στη Μάνδρα. Ένας 89 χρονος στην οδό Αγαμέμνονος, ένας 65χρονος, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο επιχείρησης στην οδό Λεωνίδα Στάμου και ο τρίτος άνδρας 55 ετών που βρέθηκε νεκρός σε αύλειο χώρο στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο  της εθνικής οδού Αθηνών-Θήβας.

 

Εν τω μεταξύ, σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 2ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας στην περιοχή Αγιος Σωτήρας Μάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 15ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής στον Ασπρόπυργο, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χιλιόμετρο (κόμβος Παραδείσου – Ελευσίνας) προς Κόρινθο και στο 24ο χιλιόμετρο (κόμβος Μάνδρας) στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κίνηση στα παραπάνω σημεία εκτρέπεται στην Νέα Εθνική Οδο.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα.

Από το 33o χιλιόμετρο μέχρι το 34o διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Η Πυροσβεστική εχει δεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων στις πληγείσες περιοχές ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.

H Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και δυσχαιρένει το έργο της Πυροσβεστικής.

Κλειστά τα Σχολεία

Δεν λειτουργούν σήμερα τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα, Μάνδρα λόγω των πλημμυρών καθώς και στην Ελευσίνα εξ αιτίας της αδυναμίας των εκπαιδευτικών που διαμένουν στην Αθήνα να μετακινηθούν προς τα σχολκεία της πόλης.

Την απόφαση έλαβε ο Αντιπερειφεράρχης Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου