Ακυρώθηκε η διαδικασία δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ανθούσα

Σε αναζήτηση νέου χώρου για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων/ Πράσινο Σημείο στρέφεται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης.  Η έκταση των 14 στρεμμάτων εντός της ζώνης χονδρεμπορίου Ανθούσας που είχε επιλεγεί με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης στην συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου 2015, εγκαταλείπεται γιατί με την ολοκλήρωση ένταξης της Ανθουσας στο Σχέδιο Πόλης, παύουν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις νομιμότητας.

Η ένταξη δεν θα επηρέαζε την κατασκευή του Σ.Μ.Α./Πράσινο Σημείο (όψη της περιοχής στην παραπάνω φωτογραφία) αν σε προγενέστερο της ολοκλήρωσής της χρόνο, είχε υπογραφεί η συμβασιοποίηση του έργου και κυρίως, αν από την αρχή της διαδικασίας και μέχρι την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης δεν υπήρχαν αντιδράσεις (μέσω προσφυγών) από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης “Αφοί Κυπριώτη” και της πρ. EXPO ATHENS.

Το θέμα ανακινήθηκε από τους επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσο Μπουντουβά και Νίκο Γαβρά υπό μορφή ερωτήσεων προς το Δήμαρχο, Αθανάσιο Ζούτσο. Ειδικότερα, ο κ. Τ. Μπουντουβάς απέδωσε ευθύνες στο Δήμαρχο Παλλήνης για τη μη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος, παρ΄ότι το συγκεκριμένο έργο ήδη είχε αποσυρθεί και ουδείς το αντιλήφθηκε.

Ο κ. Τ. Μπουντουβάς δήλωσε ότι “η επιλογή της συγκεκριμένης χωροθεσίας ήταν λανθασμένη γιατί οι ισχύουσες χρήσεις γης δεν επέτρεπαν την κατασκευή ενός τέτοιου έργου και έχετε γι αυτό μεγάλες ευθύνες…”

Απαντώντας, ο κ. Α. Ζούτσος, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι “η διαδικασία για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων/ Πράσινο Σημείο στο χρόνο που εξελίχθηκε και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης της Ανθούσας στο Σχέδιο Πόλης δεν ήταν παράνομη, ήταν σύννομη στο σύνολό της.”

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Παλλήνης την παρέμβασή του, δήλωσε ότι η αναζήτηση του ενδεδειγμένου χώρου για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων/Πράσινο Σημείο θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει οριστικό αποτέλεσμα.”

Η δημιουργία του συγκεκριμένου έργου είναι υπόθεση μείζονος προτεραιότητας και πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα ευθύνης από όλους, ανεξαιρέτως. Η λειτουργία του θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θα μειώσει αισθητά το οικονομικό κόστος αποκομιδής και μεταφοράς τους, θα συνεισφέρει ως ένα βαθμό στην ελάφρυνση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και τέλος, το σημαντικότερο, θα σηματοδοτήσει την ένταξη και προσαρμογή του Δήμου Παλλήνης στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Απορριμμάτων Αττικής, τον οποίο, άλλωστε, υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης.