Τρία έργα προϋπολογισμού 3.728.000 € στο Δήμο Παλλήνης. Βρεφονηπιακός, Αθλητισμός, Δημαρχείο

Χώρος ανέγερσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Γέρακα

Τρία έργα στο Δήμο Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 3.728.000 €, εντάχθηκαν τις τελευταίες 20 ημέρες στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής μετά την έγκρισή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα έργα χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. 

Μετά τον έλεγχο νομιμότητας των προγραμματικών συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα υπογραφούν από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Παλλήνης και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση τους.

Τα δύο έργα, αφορούν υποδομές προτεραιότητας και το τρίτο, αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στο Δημαρχιακό κτήριο του Γέρακα, το Δεκέμβριο του 2015.

Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Γαργηττό ΙΙ Γέρακα

Το πρώτο έργο σηματοδοτεί την υποστήριξη της οικογένειας. Πρόκειται για την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού στον Γαργηττό ΙΙ του Γέρακα σε οικόπεδο μεταξύ των οδών, Κυκλαµίνων, Νηρέως, Καµελίας και Ηφαίστου, συγκεκριμένα, στο Οικοδομικό Τετράγωνο 770. Η έκταση είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Παλλήνης και προέκυψε από την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

Η δυναμικότητα του βρεφονηπιακού σταθμού θα είναι 50 παιδιών –νήπια και βρέφη- με συνολική επιφάνεια ορόφων –υπόγειο και ισόγειο- 738 m2.

Στο υπόγειο προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, πλυντήριο – στεγνωτήριο, λεβητοστάσιο, αποθήκη καθώς και λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Στο ισόγειο προβλέπεται να δημιουργηθούν αίθουσες απασχόλησης νηπίων, αίθουσες ανάπαυσης νηπίων, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, τραπεζαρία WC, γραφεία διοίκησης.

Επιπλέον θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με φυτεύσεις καθώς και χώρος ψυχαγωγίας των νηπίων.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.000.000 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Η λειτουργία του 4ου κατά σειρά βρεφονηπιακού σταθμού στο Γέρακα – ο 9ος στο σύνολο του Δήμου Παλλήνης- όχι μόνο θα καλύψει τις ανάγκες της ζήτησης, θα συμβάλει ως ένα βαθμό και στην αποσυμφόρηση των βρεφονηπιακών μονάδων του Δήμου.

Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης

Το δεύτερο έργο, αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παλλήνης. Θα αναβαθμιστούν χώροι που επιβαρύνθηκαν από το χρόνο και τη χρήση, (κλειστό γήπεδο μπάσκετ/βόλει Παλλήνης) κατασκευαστικές παρεμβάσεις, όπως, στους χώρους που είναι κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου της Παλλήνης και μια σειρά άλλων προγραμματισμένων επεμβάσεων κάποιες από τις οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινή άσκηση των πολιτών.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, θα δημιουργηθούν νέοι διάδρομοι άθλησης και περιπάτου από ταρτάν στίβου στην εξωτερική περίμετρο του γηπέδου ποδοσφαίρου -θα εκτείνονται μέχρι τους λυόμενους οικίσκους της ΕΠΣΑΝΑ- για τους πολίτες που επιλέγουν την προσωπική τους άθληση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παλλήνης .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 738.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και η μελέτη του συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης.

Αποκατάσταση του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στο Γέρακα

dimotiko_symv_pallinis_780x385-1080939Το έργο είναι προϋπολογισμένο στις 990.000 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, δεν υπάρχου βλάβες στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου, απαιτείται όμως η πλήρης αντικατάσταση των πάσης φύσεως επενδύσεων και ψευδοροφών, δαπέδων, των Η/Μ εγκαταστάσεων και του απαραίτητου εξοπλισμού προκειμένου να επανέλθει το κτήριο στην προηγούμενη κατάσταση του

Επιπλέον, προβλέπεται η επισκευή των ανελκυστήρων κοινού και η επισκευή του συστήματος ασφαλείας του κτιρίου, καθώς και του συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στο ισόγειο του νοτίου τμήματος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, συγκεκριμένα, στο φουαγέ της αίθουσας που φιλοξενεί μεταξύ άλλων τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από το Δήμο Παλλήνης σύμφωνα µε τη μελέτη που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εγκρίθηκε µε κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ σύντομα πρόκειται να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δύο ακόμη έργα στο Δήμο Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 €. Πρόκειται για έργα οδοποιίας στις Δημοτικές ενότητες του Δήμου, η υλοποίηση των οποίων θα επουλώσει “πληγές” και θα ενισχύσει τις “αντοχές” μικρών και μεγάλων δρόμων.