Σύσσωμη η παροικία των Κρητών ξεπροβόδισε τον Κωστή Κατσιδονιώτη στην τελευταία κατοικία του

Σύσσωμη η παροικία των Κρητών της περιοχής των Μεσογείων Αττικής, ιδιαίτερα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Κρητών Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης καθώς και εκπρόσωποι του αυτοδιοικητικού χώρου και πολλών συλλογικοτήτων, ξεπροβόδισαν τον Κωστή Κατσιδονιώτη στην τελευταία κατοικία του, στο Κοιμητήριο Παιανίας. Ο εκλιπών, ήταν δραστήριο μέλος στον συλλογικό φορέα των Κρητών με πληθωρική συνεισφορά στις δράσεις του και ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπατριώτες και συμπολίτες του για το χαρακτήρα του και το εν γένει ήθος του.  

Ο Κωστής Κατσιδονιώτης έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών, αφήνοντας στη ζωή, σύζυγο και δύο παιδιά.

Στην εξόδιο ακολουθία τον αποχαιρέτισε εκ μέρους της παροικίας των Κρητών και του Διοικητικού Συμβουλίου Κρητών Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης, ο συντοπίτης του, κ. Σήφης Δραμηλάρης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Ακολουθεί ο λόγος ξεπροβόδισης του Κωστή:

«Κωστή,

Έχω δυστυχώς το δύσκολο ρόλο αυτού που πρέπει να μιλήσει για εσένα, ένα φίλο που έφυγε πολύ πριν την ώρα του για το ταξίδι που δεν έχει επιστροφή.

Βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Συλλόγου ΚΡΗΤΩΝ Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης, ιδιότητα την οποία είχες και εσύ στην προηγούμενη κοινή μας θητεία στον Σύλλογο.

Στον Σύλλογο που ήσουν από τα ιδρυτικά του μέλη και που όλα αυτά τα χρόνια προσέφερες ανιδιοτελώς με ζήλο και αυταπάρνηση και που ακόμα και την τελευταία μέρα της σύντομης διαδρομής σου ήσουν εκεί, στον νέο μας χώρο δίνοντας χρώμα στα όνειρα μας.

Τίποτε δεν θα είναι ίδιο από δω και μπρος , θα λείπει το χαμόγελο, τα αστεία, τα πειράγματά σου, θα λείψει ο αυθόρμητος χαρακτήρας σου.

Όπου και να βρεθήκαμε παρέα ,σε εκδρομές, σε γλέντια, στον κούμο είτε με τον Σύλλογο ,είτε μόνοι είχες τον τρόπο να κερδίζεις τις εντυπώσεις και να τραβάς τα βλέμματα .

Θα μας λείψουν οι συνταγές μαγειρικής σου και οι σπεσιαλιτέ σου που πάντα ήταν σημείο αναφοράς.

Φαίνεται πως είχαν στερέψει από κέφι εκεί πάνω και σε πήραν κοντά τους . Κανένας από εμάς που βρισκόμαστε εδώ σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει ότι πρόκειται για μια οδυνηρή πραγματικότητα ο χαμός σου.

Όλοι περιμένουν την στιγμή που θα ξεπροβάλεις από κάπου και θα κλείσεις πονηρά το καθαρό και χαμογελαστό μάτι σου, κάνοντας μας, μια ακόμα φάρσα, ένα αστείο .

Αφού όμως δεν είναι έτσι όπως όλοι θα θέλαμε , η δέσμευση μας είναι ότι το όνομα σου θα μείνει χαραγμένο στις καρδιές μας και θα φροντίσουμε να υπάρχει και στον χώρο που όλοι μαζί ξεκινήσαμε να δημιουργούμε.

Θα σε αποχαιρετήσω με μια μαντινάδα που έγραψε για σένα ο καλός σου φίλος, Θοδωρής ο Σεβντάς:

Ήσουν με το χαμόγελο
Ολοχρονίς του χρόνου
Σου πρέπει δάκρυ τση χαράς
Κι όχι αυτό του πόνου.

Καλό ταξίδι Κωστή και καλή αντάμωση.»

Λίγα λόγια για τον εκλιπόντα

Γεννήθηκε στο Γέρακα στις 16 Ιουλίου του 1969 με καταγωγή, από τον πατέρα του, το χωριό Σταυρός Ιεράπετρας (Καπίστρι) νομού Λασιθίου και από την μητέρα του, το χωριό Μαθιά Πεδιάδος νόμο Ηρακλείου.

Όλα τα μαθησιακά χρόνιά τα πέρασε στον Γέρακα και μετά ξεκίνησε με τον πατέρα του και τον αδερφό του τους ελαιοχρωματισμούς, δουλειά την οποία εξασκούσε αδιάκοπα μέχρι σήμερα με κάποια κενά τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης που αντιμετώπιζε η οικοδομή.

Το 1993 στις 28 Αυγούστου παντρεύτηκε την Μαρία Τζένη και αποτελούσαν υπόδειγμα ζευγαριού. Μαζί απέκτησαν το Νίκο το 1995 και το Γιάννη το 1997. Το 2007 ξεκίνησαν στο Γέρακα ένα κατάστημα με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, το «Κρητών Γεύσεις».

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου ΚΡΗΤΩΝ Γέρακα από το 1995. Η θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε το 2004, αναλαμβάνοντας έκτοτε τις ακόλουθες θέσεις:24/3/2004 Αναπληρωτής Γραμματέας

  • 1/2/2006 Γραμματέας
  • 6/2/2008 Γραμματέας
  • 3/2/2010 Γραμματέας
  • 7/2/2012 Μέλος
  • 5/2/2014 Αντιπρόεδρος
  • 11/2/2016 Μέλος